Sådan gør du
Gule ærter
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Steg dem i hasselnøddeolie i en gryde, til løgene er klare. Kom flækærter, timianblade, kommen, bouillon og æblemost i gryden, og kog det ved svag varme i 30-35 minutter, til ærterne er udkogte.
Tilsæt eddike, og blend suppen blank og cremet med en stavblender. Smag til med salt og godt med friskkværnet peber.
Bagt savojkål
Skær savojkålen i 4-6 både – bevar bunden, så bådene ikke falder fra hinanden. Skyl kålbådene, dryp dem af, og læg dem i et ildfast fad. Pensl dem med hasselnøddeolie, krydr med salt og peber.
Bag kålen i ovnen ved 160° i 15-20 minutter, til den er let mør, stadig med noget bid. Kålen må gerne få godt med farve.
Rugcroutoner
Bræk rugbrødet i mindre stykker, pensl med olie, og bag dem sprøde i ovnen ved 150° i 20-25 minutter. Krydr med salt
Ristede hasselnødder
Hak hasselnødderne groft, og steg dem gyldne på en tør pande med lidt salt.
Servering
Server de gule ærter med den bagte savojkål. Drys med hasselnødder og rugcroutoner.
Ingredienser
Gule ærter
1 løg
1 fed hvidløg
½ dl hasselnøddeolie (eller anden olie)
300 g flækærter (gule ærter)
1 spsk frisk timian
½ tsk kommen
1 ½ dl æblemost
1 ¼ liter grøntsagsbouillon
3 spsk æbleeddike
havsalt
friskkværnet peber
Bagt savojkål
1 lille savojkål (ca. 600 g)
4 spsk hasselnøddeolie (eller olivenolie)
Rugcroutoner
8 skiver rugbrød
hasselnøddeolie (eller anden olie)
Ristede hasselnødder
50 g hasselnødder
salt