Tilbage til opskrifter

Hjemmelavede falafler

  • Falafler

Claus Meyers datter Augustas favorit-opskrift på falafler.

Bestil maden til din fest — leveret lige til døren

Se alle vores catering menuer her

Sådan gør du

Falafler

Sæt bælgfrugterne i blød i koldt vand i 12-24 timer, skift gerne vandet og skyld dem grundigt, inden du lader dem dryppe af i en sigte.

Kom bælgfrugterne og alle de andre ingredienser i en food processor og kør til farsen er ensartet. Er farsen lidt for fugtig så tilsæt lidt ekstra mel eller rasp. Lad farsen hvile lidt, før du fx med en ske former runde falafler som du steger i ca 175 grader varm olie. (olien skal være så varm, at en tændstil eller et stykke brød får olien til at syde omkring sig)

Tip

Farsen kan holde sig et par dage i køleskabet. Du kan osse stege falaflerne til den lyse side og varme dem op i en varm ovn, når du vil spise dem.

Ingredienser

Falafler

300 g tørrede, gerne lyse, bælgfrugter (både linser, bønner og ærter kan bruges)
3 dl persille/porretop/spinat
3 fed hvidløg
1 stort løg
3 tsk koriander
3 tsk spidskommen
1 ½ tsk salt
150 g rå kartoffel revet
2 æg
4 spsk rasp eller den dobbelte mængde daggamelt brødkrumme
lidt chili
1 spsk cidereddike


Se eller gense da vi var med hjemme i køkkenet hos Claus

Claus Meyer laver falafler med sin datter