En lækker sensommerpasta salat, med sæsonens grøntsager og frisk gedeost. Perfekt til sommeraftener på terassen.

Sådan gør du

Skyl grøntsagerne, og skær dem i grove tern. Kok olivenolie i en gryde, kom hvidløgsfeddet, og sæt gryden på komfuret, og varm den forsigtigt op. På den måde tager olien smag af hvidløg uden at branke, og du kan pille hvidløget op igen, hvis du ikke har lyst til at spise det.

Kom grøntsagerne i gryden, og sauter dem i et par minutter så de falder lidt sammen, men stadig beholder deres sprødhed og friskhed. Bring samtidigt en gryde med vand og salt i kog, og kom pastaen i, når vandet koger. Kog pastaen, til den er al dente, og hæld den i et dørslag, og derfra over i grønsagerne sammen med gedeost, grofthakket basilikum og revet parmesan.

Vend det hele godt rundt, og server med det samme.

Ingredienser

2 tomat
1 grøn courgette
1 fennikel
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
havsalt
friskkværnet peber
400 g tørret pasta (fusilli, penne, farfale)
2 spsk frisk gedeost 10%
½ bundt frisk basilikum
40 g frisk parmesanost


Mads livestream - frisk pasta