Tilbage til opskrifter

Sellerifettuccine

  • sellerifettuccinie

Tynde strimler selleri indtager pastaens rolle. Ikke mindst som det, der suger smag til sig, hvilket altid er pastaens fornemmeste opgave. Resultatet er en ret med ca. samme udtryk som en pastaret, men markant lettere i sit udtryk og selvfølgelig rigere på grøntsager.

Sådan gør du

Sellerifettucine

Skræl knoldsellerien. Har du et japansk mandolinjern, kan du bruge et af skærene til at lave fetuccinelignende strimler. Alternativt kan du skære sellerien i så tynde skiver som muligt med en kniv, lægge 3 selleriskiver oven på hinanden, og skære dem i ca. 1⁄2 cm brede strimler. Læg strimlerne i koldt vand, til de skal koges.

Svamperagout

Rens svampene, skær evt. bunden af, og skær dem i grove stykker. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Pluk timianbladene fra kvisten.

Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Tilsæt svampe og timianblade, og lad dem stege med i yderligere 5 minutter. Sørg for ikke at røre for meget rundt – svampene får bedre stegeskorpe, hvis du lader dem være.

Drys chilipulver og kikærtemel over svampene, og rør det hele godt sammen. Tilsæt hvidvinen, og lad ragouten koge et par minutter. Smag til med salt, peber, citronskal og citronsaft.

Brødcroutoner

Blend eller skær brødskiverne i små stykker. Rist dem gyldne i olivenolie på en pande, og krydr med salt. Læg dem på køkkenrulle.

Ved servering

Hak persillen groft.

Blancher knoldsellerifettucinen i letsaltet vand i ca. 2 minutter, til den er mør, men stadig har noget bid. Hæld vandet fra, og vend de kogte knoldselleristrimler sammen med svamperagouten.

Drys med persille og brødcroutoner.

Tip

Kålrabi er også god som alternativ pasta. Svamperagouten fungerer selvfølgelig også sammen med almindelig pasta.

Ingredienser

Sellerifettucine

1 knoldselleri

Svamperagout

500 g svampe (f.eks. markchampignon og portobello)
1 løg
1 fed hvidløg
1 kvist timian
2 spsk olivenolie
1 knivspids chilipulver
2 spsk kikærtemel (eller hvedemel)
1 glas hvidvin
Havsalt
Friskkværnet peber
½ usprøjtet citron (både skal og saft)

Brødcroutoner

2 skiver daggammelt surdejsbrød
2 spsk olie

Desuden

1 håndfuld persille

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her