Tilbage til opskrifter

Oliesyltede rørhatte

At sylte svampe i olie giver dobbeltgevinst: Du konserverer din svampehøst, og du infuserer olien med svampearoma. Olien kan du bruge til svampemayo, som f.eks. gør sig godt i hønsesalat.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Rens svampene grundigt, brug en børste og en urtekniv, og hvis absolut nødvendigt så skyl dem kort i koldt rindende vand.

Skær svampene i mindre stykker, og rist dem i 1-2 spsk. af olivenolien i en ikke for stor gryde sammen med hvidløg i tynde skiver. Steg i 2-3 minutter, uden at svampene får farve, indtil hvidløget er stegt igennem. Krydr med salt. Tilsæt olivenolie og vindruekerneolie, og kog svampene i olien ved svag varme i 6-7 minutter. Kom svampe og olie på skoldede glas, så olien dækker svampene. Hvis ikke, så tilføj mere olie. Luk glasset med det samme. Opbevar de oliesyltede svampe i køleskabet, hvor de kan holde sig i mindst tre måneder. Brug både svampene og olien, som vil få en skøn og intens svampesmag efter få dage.

Ingredienser

400 g karljohansvampe eller andre gode rørhatte
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 stk salt
1 dl vindruekerneolie

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Grøn Mad

    Få størst mulige velsmag ud af sæsonens grøntsager – uanset om du er vegetar, veganer eller bare ønsker, at grøntsager skal spille en af hovedrollerne i dit madliv. På kurset tilbereder vi et alsidigt grønt måltid, med små og store deleretter, snacks, og andre gode sager.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol.

Sådan laver du hjemmelavet æblegløgg