Frikassé er mormormad, når det er bedst. Her er den lavet på kalvekød med noter af hyldeblomst, timian og citron og spæde forårs grøntsager. Tilpas saucen efter grøntsager i sæson.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Kalv

Skær kalvetyktarmen i 2x2 cm. Pocher den mør i vand og kyllingebouillon. Det tager ca. en times tid. Køl den ned i lagen og hæld det fra – gem lagen til saucen.

Roux

Smelt smørret i en gryde og afbag den med mel.

Sauce

Varm olien op og sauter løg og hvidløg i et par minutter, men uden at det tager farve. Tilsæt 400 g bouillon fra kalvetykkam til roux´en lidt efter lidt under omrøring, så du får en lind og glat sauce. Tilsæt den resterende væske, salt, peber, laurbærblade og timian. Kog det hele igennem i 5-10 minutter. Tilsæt citronsaft, citronskal og dijonsennep.

Grøntsagsfyld

Blancher spidskål og ærter i saltet vand. Kog gulerødder og knoldselleri møre i saltet vand. Afkøl begge dele i koldt vand og dræn det.

Servering

Varm saucen op og tilsæt kødet. Tilsæt grøntsagsfyld og varme det hele igennem.

Ingredienser

Roux

20 g saltet smør
30 g hvedemel

Kalv

600 g kalvetyktarm
200 g lys kyllingebouillon
250 g vand

Sauce

1 ½ spsk olie
½ lille hakket løg
1 fed hvidløg
3 dl sødmælk
1 dl fløde
7 g hyldeblomsteddike
8 g salt
1 g sort peber
10 g sukker
2 laurbærblade
12 g dijonsennep
2 timian
4 g revet citronskal

Grøntsagsfyld

100 g gulerødder skåret i tern
100 g knoldselleri skåret i tern
100 g frosne ærter
120 g snittet spidskål