• Opskrift på julepostej

Julepostej med julens bedste krydderier - perfekt til julefrokosten på et stykke godt rugbrød og med hjemmesyltede rødbeder til.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Kør lever, kød, spæk, æbler i både, svesker og løg igennem kødhakkeren, og kom det i en skål. Frugten klæder med sin sødme leveren virkelig godt. Rør leveren med krydderierne, snaps, æg og mælk til en blød masse. Kom mel i til sidst, og rør grundigt rundt.

Krydr så med salt og peber. Hvis du ikke har mod på at smage på den rå postejmasse, så bag en lille prøve i ovnen for at tjekke, om din tilsmagning er i orden. Kom massen op i små smørsmurte portionsforme, fx aluforme. Bag leverpostejerne i vandbad ved 175˚ i 35-40 minutter, indtil de er faste og gyldne på toppen.

Server på godt rugbrød, og giv syltede rødbeder til. De bagte postejer kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.

Tip

Når du, som her, laver en stor portion fars, kan du fryse noget af den direkte i formene og bage friske postejer, efterhånden som du har brug for det. Tag leverpostejen ud af fryseren, et par timer før du skal bage den, så den kan tø op, og følg ellers bagetiden i opskriften.

Ingredienser

500 g svinelever
200 g andelever
300 g andekød (f.eks. andebryst)
400 g svinespæk
2 æbler
10 svesker uden sten
1 løg
3 tsk stødt allehånde
2 tsk stødt nellike
2 spsk julesnaps
4 æg
2 dl letmælk
5 spsk hvedemel
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers julemad


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål