• Opskrift på julepostej

Julepostej med julens bedste krydderier - perfekt til julefrokosten på et stykke godt rugbrød og med hjemmesyltede rødbeder til.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Kør lever, kød, spæk, æbler i både, svesker og løg igennem kødhakkeren, og kom det i en skål. Frugten klæder med sin sødme leveren virkelig godt. Rør leveren med krydderierne, snaps, æg og mælk til en blød masse. Kom mel i til sidst, og rør grundigt rundt.

Krydr så med salt og peber. Hvis du ikke har mod på at smage på den rå postejmasse, så bag en lille prøve i ovnen for at tjekke, om din tilsmagning er i orden. Kom massen op i små smørsmurte portionsforme, fx aluforme. Bag leverpostejerne i vandbad ved 175˚ i 35-40 minutter, indtil de er faste og gyldne på toppen.

Server på godt rugbrød, og giv syltede rødbeder til. De bagte postejer kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.

Tip

Når du, som her, laver en stor portion fars, kan du fryse noget af den direkte i formene og bage friske postejer, efterhånden som du har brug for det. Tag leverpostejen ud af fryseren, et par timer før du skal bage den, så den kan tø op, og følg ellers bagetiden i opskriften.

Ingredienser

500 g svinelever
200 g andelever
300 g andekød (f.eks. andebryst)
400 g svinespæk
2 æbler
10 svesker uden sten
1 løg
3 tsk stødt allehånde
2 tsk stødt nellike
2 spsk julesnaps
4 æg
2 dl letmælk
5 spsk hvedemel
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers julemad


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme