• Opskrift på julepostej

Julepostej med julens bedste krydderier - perfekt til julefrokosten på et stykke godt rugbrød og med hjemmesyltede rødbeder til.

Bestil mad ud af huset til julefrokosten. Lad vores kokke stå for alle de gode julesager, når I skal samles til et veldækket julebord.

Bestil mad

Sådan gør du

Kør lever, kød, spæk, æbler i både, svesker og løg igennem kødhakkeren, og kom det i en skål. Frugten klæder med sin sødme leveren virkelig godt. Rør leveren med krydderierne, snaps, æg og mælk til en blød masse. Kom mel i til sidst, og rør grundigt rundt.

Krydr så med salt og peber. Hvis du ikke har mod på at smage på den rå postejmasse, så bag en lille prøve i ovnen for at tjekke, om din tilsmagning er i orden. Kom massen op i små smørsmurte portionsforme, fx aluforme. Bag leverpostejerne i vandbad ved 175˚ i 35-40 minutter, indtil de er faste og gyldne på toppen.

Server på godt rugbrød, og giv syltede rødbeder til. De bagte postejer kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.

Tip

Når du, som her, laver en stor portion fars, kan du fryse noget af den direkte i formene og bage friske postejer, efterhånden som du har brug for det. Tag leverpostejen ud af fryseren, et par timer før du skal bage den, så den kan tø op, og følg ellers bagetiden i opskriften.

Ingredienser

500 g svinelever
200 g andelever
300 g andekød (f.eks. andebryst)
400 g svinespæk
2 æbler
10 svesker uden sten
1 løg
3 tsk stødt allehånde
2 tsk stødt nellike
2 spsk julesnaps
4 æg
2 dl letmælk
5 spsk hvedemel
havsalt
Friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers julemad