Tilbage til opskrifter

Fiskeburger med tomat-æblecreme

En fiskeburger med hjemmerørte fiskebøffer og en frisk version af den klassiske ketchup. For børn, der er lidt fiskeskeptiske, kan det velkendte burgerformat måske give en hjælpende hånd til at få mere fisk ind i hverdagen.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Fiskebøffer

Hak torske- og laksefileterne til en grov fars med en kniv eller på en kødhakker. Du kan bruge fisk, der er hakket fra fiskemanden, men det bliver bedst, hvis du gør det selv.

Rør farsen med salt, til den samler sig. Riv løget fint, og rør det i farsen med æggeblomme, rasp og citronsaft.

Form „bøffer“, og sæt dem i køleskabet i 15–20 minutter, så de samler sig.

Du kan lave tomat-æblecremen imens.

Varm en pande op (gerne en slip-let-pande), og steg bøfferne i olie ved middelvarme i ca. 3 minutter, på hver side, så de bliver gyldne, men stadig er saftige i midten.

Tomat-æblecreme

Rør yoghurten sammen med eddike, tomatpuré, honning, salt og peber.

Riv æblet og hvidløget på den fine side af et rivejern, og pres derefter væden ud af det. Vend det revne æble og hvidløg i yoghurten, og lad den trække i 15 minutter.

Smag evt. cremen til med lidt ekstra salt, peber, honning og eddike

Servering

Kom bøfferne på et fad, og server dem sammen med burgerboller og f.eks. agurk og tomat i skiver, fintsnittet salat og en skål med tomat-æblecremen ved siden af, så børnene selv kan fylde deres burger, som de har lyst.

Tip

Brug de grøntsager du lige har i køleskabet, evt. i en syltet version og lad børnene komponere deres egen burger.

Ingredienser

Fiskebøffer

300 g torsk (kan erstattes med sej, kuller, lange eller anden torskefisk)
300 g laks
1 tsk salt
1 løg
1 æggeblomme
1 spsk rasp
1 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie

Tomat-æblecreme

3 dl græsk yoghurt 2%
1 spsk æbleeddike
2 spsk tomatpuré
1 spsk honning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
salt
friskkværnet peber
½ fed hvidløg
1 æble

Burger-samlesæt

burgerboller
agurk
tomat
hovedsalat (eller spidskål)

Find opskriften i Meyers mad til små og store