Sådan gør du

Kom kokosmælk i en gryde for sig selv og reducer ind til cirka halvdelen. Imens ristes de tørre krydderier og tomatpuré på en tør pande i et minuts tid, før olie, hakket hvidløg og løg tilsættes. Lad det simre under omrøring.

De røde linser skylles i koldt vand og vendes i den ristede krydderiblanding.

Når kokosmælken er reduceret til den ønskede mængde, tilsættes linserne og vandet, og det hele simrer 30 – 45 minutter.

Når linserne er møre, smages det til med revet ingefær og citron.

Til allersidst smages dahlen til med salt, inden den serveres med friske krydderurter, yoghurt og sprøde brød.

Ingredienser

1 fed stort hvidløg
5 løg
350 g tomatpuré
200 g røde linser
6 dl vand
2 dl kokosmælk
1 spsk citronsaft
5 cm frisk ingefær
olie

Krydderiblanding

1 tsk Friskkværnet peber
et godt drys revet muskatnød
½ stjerneanis
1 ½ tsk spidskommen
⅓ tsk nellike
1 laurbærblad
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt kanel
1 ½ tsk stødt koriander
salt