Tilbage til opskrifter

Confit af andelår

  • Andeconfit

Confit de canard er det oprindelige franske navn, og giver smørmørt andekød, som smager helt fortrinligt.

Bestil mad ud af huset til juleaften. Lad vores kokke stå for den klassiske julemenu, så du slipper for at stå i køkkenet juleaften.

Bestil her

Sådan gør du

Dag 1

Gnid andelårene med groft salt, peberkorn, hakket hvidløg og timian, og sæt dem i køleskabet til dagen efter.

Dag 2

Tør andelårene let af for overskydende salt, og kom dem i en gryde – sørg for at få hvidløg, timian og peberkorn med. Tilsæt andefedt, så det dækker, og kog stille og roligt på lavt blus. Andelårene skal koge i ca. 1½ time, til kødet er helt mørt.

Tag lårene af varmen, og sæt dem i køleskabet i fedtet. Således indsvøbt i fedt kan de confiterede lår holde sig i 70-80 dage i køleskabet. Når du skal bruge lårene, tager du dem op af fedtet, bruner dem på en pande og kommer dem herefter i ovnen i 10 minutter ved 180˚, indtil skindet er helt sprødt og gyldent.

Tip

Server de confiterede andelår med lun, krydret rødkål og gerne dobbeltstegte kartofler, som først bages og derefter flækkes og steges sprøde i lidt af andefedtet med rosmarin og hvidløg.

Ingredienser

4 andelår
1 ½ spsk groft salt
10 hele sorte tørrede peberkorn
2 fed hvidløg
5 kviste timian
1 l andefedt bestil evt. hos slagteren

Find opskriften i Meyers julemad