Tilbage til opskrifter

Confit af andelår

  • Andeconfit

Confit de canard er det oprindelige franske navn, og giver smørmørt andekød, som smager helt fortrinligt.

Sådan gør du

Dag 1

Gnid andelårene med groft salt, peberkorn, hakket hvidløg og timian, og sæt dem i køleskabet til dagen efter.

Dag 2

Tør andelårene let af for overskydende salt, og kom dem i en gryde – sørg for at få hvidløg, timian og peberkorn med. Tilsæt andefedt, så det dækker, og kog stille og roligt på lavt blus. Andelårene skal koge i ca. 1½ time, til kødet er helt mørt.

Tag lårene af varmen, og sæt dem i køleskabet i fedtet. Således indsvøbt i fedt kan de confiterede lår holde sig i 70-80 dage i køleskabet. Når du skal bruge lårene, tager du dem op af fedtet, bruner dem på en pande og kommer dem herefter i ovnen i 10 minutter ved 180˚, indtil skindet er helt sprødt og gyldent.

Tip

Server de confiterede andelår med lun, krydret rødkål og gerne dobbeltstegte kartofler, som først bages og derefter flækkes og steges sprøde i lidt af andefedtet med rosmarin og hvidløg.

Ingredienser

4 andelår
1 ½ spsk groft salt
10 hele sorte tørrede peberkorn
2 fed hvidløg
5 kviste timian
1 l andefedt bestil evt. hos slagteren