Tilbage til opskrifter

Andesauce med svesker, æbler og gastrik

  • Opskrift på andesauce

Saucen her bliver jævnet med svesker og æbler fra den stegte and, og serveret med små svesketern. Den kræver derfor, at du steger anden i god tid, så den kan køle lidt af, og du kan fiske indmaden ud.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Æblegastrik

En gastrik er lidt af et tilsmagningsvidundermiddel. Det er en eddikesirup, som tilfører en velbalanceret syre, sødme og bitterhed. Ud over i saucer er den også god i gryderetter, dressinger og til at glasere stegte grøntsager i.

Smelt sukkeret i en lille gryde, og lad det karamellisere – undgå helst at røre i det. Når sukkeret er blevet til en lysebrun kara- mel, så tag gryden af varmen i 20 sekunder, og tilsæt eddiken. Det vil nu boble kraftigt op, og sukkeret vil stivne.

Sæt gryden over lav varme, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet igen, og siruppen er kogt ind til ca. den halve mængde. Opbevar din gastrik i et syltetøjsglas eller i en flaske, hvor den har næsten ubegrænset holdbarhed.

Andesauce

Kom bouillon, stegesky og æblemost i en gryde, og kog det ind til ca. 6 dl – det skal have en god, kraftig smag.

Kom andefedtet i en anden gryde sammen med melet, varm det op under omrøring, og hæld nu skyen over, mens du pisker. Kog saucen ved svag varme i et par minutter, tilsæt så æbler og svesker fra andestegen – men ikke de 50 g. svesker i tern – og blend det hele med en stavblender. Kog i yderligere et par minutter, tilsæt svesker i små tern, og smag til med æblegastrik og salt og peber.

Ingredienser

Æblegastrik

100 g sukker
3 dl æblecidereddike

Andesauce

6 dl andebouillon eller anden bouillon
1 ½ dl æblemost
1 stegesky fra and
½ dl ca. andefedt
150 g æbler og svesker fra andestegen
2 spsk hvedemel
50 g svesker i tern
1 spsk æblegastrik
salt og peber

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål