Vi elsker hverdagen, og når aktivitetsniveauet er højt, kan det for de fleste af os være en hjælp at skyde genvej - uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.
Vores kokke har udviklet en serie af velsmagende grønne middagsretter, som er lavet fra bunden med de bedste råvarer til dig, der i ny og næ ikke når at lave aftensmaden selv, men ikke vil gå ned på velsmag og gode råvare. Vi kalder det langsom, grøn mad - bare hurtigt.
Blandt de grønne genveje finder du vores 6 forskellige supper, vores grøntsags lasagne, daal og vores limited edition thai curry, som alle er spækket med grøntsager og mættende grønne proteiner.
Uanset om du er vegetar, veganer eller bare har et ønske om at udvide repertoiret i dit grønne køkken, så håber vi, at du bliver inspireret til at kaste dig ud i de grønne genveje.
Middagsretterne fås i udvalgte Kvickly, Irma, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og på Coop.dk.
1 suppe 3 toppings
Vi har gjort det nemt for dig at servere grøn comfortfood i hverdagen, og du kan altid give dine grønne retter dét ekstra og personliggøre dem efter din smag ved at tilføje lidt toppings. Mulighederne er mange og vores kokke har været en tur i køkkenet for at sammensætte forskellige toppings muligheder til vores 6 forskellige supper - vi kalder det 1 suppe 3 toppings. Ideerne var uendelige, og derfor finder du her 3 forskellige toppings sammensætninger til hver suppe, hvilket vil sige, at du i alt kan dykke ned i 18 forskellige toppings sammensætninger - aldrig har det været mere inspirerende at spise suppe.
Prøv vores andre gode grønne middags retter
Inspiration i stedet for genvej
Ikke alle har brug for en genvej i hverdagen. Hvis du har tid og lyst til at gå i køkkenet, og derfor i stedet søger inspiration til, hvordan du kan få det grønne ind i middagsretterne, så finder du her opskrifterne på 4 af vores grønne middagsretter, som du derhjemme kan lave helt fra bunden.
Gode Grønne Greb
Brug råvarerne, når de smager af mest:
Det gør de, når de er i sæson og kort efter de plukkes, høstes eller graves op af jorden. Her er de mest spændstige, saftige og smagsfyldte.
Husk proteinerne:
Proteiner fra f.eks. bælgfrugter, nødder, frø og kerner giver mæthed og en oplevelse af fylde i måltidet.
Byg oven på stivelsesfylde:
Hvis stivelsesholdige ingredienser (såsom rodfrugter, korn, polenta, quinoa m.m.) læger bunden sammen med proteinerne, kan du bygge oven på med knasende, syrlige, cremede, lette, farverige og aromatiske sager.
Varier konsistenserne:
Mad vinder generelt ved at indeholde både faste, bløde og sprøde elementer. Grøntsager bliver hurtigt jævnet ud, når de koges/bages. Prøv derfor at tænke over, hvilke konsistenser du går efter i måltidet. Mange grøntsager kan nemlig tage form af flere forskellige konsistenser.
Sæt tryk på krydderierne:
Mange grøntsager har relativt mild smag, når de er tilberedt. Derfor skabes et stort spillerum for ambitiøs krydring i grøn mad. Køb gerne krydderierne tørrede i hel form og stød dem selv i en stenmorter og opbevar krydderierne i kort tid, da aromaerne ellers fordufter.