Tilbage til opskrifter

Grøntsagslasagne med grønkål og knoldselleri

En god grøn lasagne er dejlig at have i køleskabet over flere dage eller i fryseren i mindre portioner. Tricket her er at riste rodfrugterne grundigt – det giver smag. Du kan bruge alle rodfrugter og kåltyper.

Sådan gør du

Skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Vend dem med lidt olie, salt og peber, spred dem ud på en bageplade, og rist dem i en forvarmet ovn ved 200° i 15-18 minutter, mens du gør resten klar. De sidste par minutter, så kom snittet grønkål ind på pladen til sellerien. Lad de ristede grøntsager køle af.

Rør de flåede tomater sammen med revet hvidløg og chili og en ½ tsk. salt.

Når du skal samle lasagnen, så start med at sprede et tyndt lag bechamelsauce ud i et ovnfast fad på ca. 25 x 30 cm. Dæk med et lag lasagneplader – brug ikke for mange – så lidt tomatsovs, selleri og grønkål og lidt revet ost. Gentag, indtil fadet er fyldt, og slut af med bechamelsauce og revet ost.

Bag lasagnen ved 175° i 35-40 minutter, til den er flot gylden på toppen.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel, mens du pisker. Rist smørbollen igennem i et par minutter, uden at det branker. Tilsæt mælken langsomt, mens du pisker. Kog saucen igennem i et par minutter, til den er tyknet. Smag til med lidt friskrevet muskatnød, citronsaft og salt og peber. Hvis du er bekymret for, om der er klumper i saucen, kan du hælde den igennem en sigte.

Tip

Gem lidt rå grønkål til en enkel salat – snit den, vend den med lidt citronsaft eller eddike, og gerne nogle æblebåde. Det giver et friskt og sprødt modspil til lasagnen

Ingredienser

Lasagne

1 knoldselleri
2 spsk olivenolie
Salt og peber
4 håndfulde grønkål
1 dåse flåede tomater
1 fed hvidløg
1 tsk chiliflager eller chilipulver
1 lasagneplader
1 portion bechamelsauce (se opskrift længere nede)
150 g revet mozzarellaost
100 g revet hård ost (f.eks. grana, parmasan eller vesterhavsost)

Bechamelsauce

25 g smør
75 hvedemel
7 dl mælk
friskrevet muskatnød
1 citron
salt og peber

Find opskriften i Meyers når du flytter hjemmefra

Find bogen her