Community

Området 'community' vurderer en virksomheds engagement og indflydelse på de fællesskaber, hvori den opererer, ansætter fra og sourcer fra. Det omfatter emner som mangfoldighed, retfærdighed og inklusion, økonomisk påvirkning, borgerinddragelse, gaver til velgørende formål og forsyningskædestyring. Derudover anerkender dette afsnit forretningsmodeller, der er designet til at løse specifikke samfundsorienterede problemer, såsom fattigdomsbekæmpelse gennem fair trade-indkøb eller distribution via mikrovirksomheder, producentkooperative modeller, lokalt fokuseret økonomisk udvikling og formelle velgørende tilsagn.

Sådan arbejder vi med 'community'

Grundtanken i B Corp-bevægelsen er at bruge sin virksomhed til at gøre en positiv forskel for samfundet med omtanke for planet og mennesker. Det handler blandt andet om at give tilbage til det samfund, man er en del af, og løse specifikke samfundsorienterede problemer gennem forskellige initiativer.

Vi arbejder med flere samarbejdspartnere om projekter, der støtter samfundets mest udsatte og svageste, da vi kan se, at køkkenet danner en fantastisk ramme, når det handler om at skabe et læringsmiljø, som passer bedre til nogle af de unge, som ikke har det godt i de traditionelle læringsmiljøer.

Med projektet ’Højskole Uden Mure’ bruger vi mad og måltider og fællesskabet i køkkenet til at give unge, som har svært ved at finde deres vej i livet – og er faldet ud af det ordinære uddannelsessystem eller arbejdsmarked – muligheden for at træde ind i og bidrage til et forpligtende fællesskab. Her får de unge madfaglig undervisning, deltager i workshops og har mulighed for at komme i praktik på f.eks. restauranter. Samtidig får de socialfaglig støtte med fokus på at styrke deres livsmestring. Træningsforløbene kulminerer med løbende events som en pop up restaurant for inviterede gæster, og det er her, at de unge for alvor træder ud af de vante rammer og får mulighed for at afprøve det, de har lært.

’Højskole Uden Mure’ et eksempel på, hvordan vi som privat virksomhed kan gøre en endnu større positiv forskel, når vi samarbejder med andre aktører, i dette tilfælde Hotel- og Restaurantskolen i København, Københavns Kommune og Hvidovre Kommune.