En hjemmelavet, klassisk grisesylte, er nem at lave og smager fantastisk sammen med rødbeder, salat samt godt rugbrød og grov sennep. Sylten passer perfekt til julefrokosten og vil med garanti sprede glæde hos dine gæster.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Kom skank og bov i en gryde, (skær evt. boven i mindre stykker, hvis det er nødvendigt). Hæld vand ved, så det kun lige dækker, og bring vandet i kog. Skum af for urenheder, og tilsæt så krydderierne til kogelagen. Lad det koge ved svag varme i 1½-2 timer, til kødet er så mørt, at det slipper benene. Tag kødet op af kogelagen, og lad det køle let af. Sigt suppen igennem en sigte og over i en ren gryde, og kog det ind til ca. halv mængde. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Selvom suppen i sig selv er gelatineløs pga. stivelsen i ben og svær, bør den understøttes med lidt husblas, for at sikre at sylten er skærefast. Pil kødet af benene og kasser sværen. Prøv at plukke kødet af i så hele og store stykker som muligt. Pil skalotteløget, og hak det fint, og bland det i kødet sammen med resten af krydderblandingen. Smag kødet godt til, og kom det i en terrin- eller rugbrødsform, der forinden er foret med husholdningsfilm, så den færdige sylte er nem at få ud. Afdryp nu husblassen grundigt, og kom den i den varme kogelage, så den opløser sig. Hæld den varme suppe over kødet, så den netop dækker. Luk sylten til med film på toppen, og sæt den i køleskabet. Læg den evt. under let pres med en fyldt mælkekarton, og lad sylten hærde i ca. 12 timer i køleskabet. Skær herefter den gode sylte i skiver. Server med rødbeder, salat samt godt rugbrød og grov sennep.

Tip

Du kan pynte sylten på mormor-facon ved at koge en lang, skrællet gulerod med i kogelagen, så den bliver meget mør, og så sænke den hel ned i midten af syltekødet, før du hælder suppen på. Når du så skærer af sylten, er der en fin skive gulerod midt i hvert stykke.

Ingredienser

1 kg sprængt svineskank (bestilles hos slagteren)
1 ⅕ kg svinebov med ben og svær
1 skalotteløg
1 tsk havsalt
Friskkværnet peber
1 tsk stødt allehånde
½ tsk revet muskatnød

Kogelage

2 l vand
2 løg
3 hele nelliker
3 laurbærblade
4 kviste timian
10 hele sorte peberkorn
1 spsk havsalt
2 blade husblas

Find opskriften i Meyers julemad


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme