Sådan gør du
Skræl de søde kartofler, og skyl porrerne grundigt; flæk den øverste del, så du er sikker på at få al jord ud. Skær den grønne top af – brug den, når du koger grøntsagsbouillon.
Skær kartofler og porrer i mindre stykker, og steg dem i olivenolie i en gryde ved svag varme, uden de tager farve. Tilsæt chilipulver, hvidløg og gurkemeje, og steg videre i et par minutter. Hæld bouillon, citronsaft og citronskal over grøntsagerne, og lad det koge i 35-40 minutter, til grøntsagerne er godt møre.
Blend suppen helt glat i en blender eller med en stavblender, og smag den til med salt og peber. Juster evt. smagen med mere citronsaft. Hvis suppen skal serveres kold, så lad den trække og køle af i køleskabet natten over. Bælg ærterne, og vend dem med lidt citronsaft, nogle dråber olivenolie, salt, peber og mynteblade, skåret i tynde strimler.
Ingredienser
500 g søde kartofler
2 porrer
¾ dl olivenolie
½ tsk chilipulver
1 fed hvidløg
1 tsk stødt gurkemeje (fintrevet)
1 l grøntsagsbouillon (eller vand)
½ usprøjtet citron (både skal og saft)
havsalt
friskkværnet peber
800 g grønne ærter (i bælg)
olivenolie
½ håndfuld frisk mynte