Tilbage til opskrifter

Suppe af søde kartofler og porrer

  • Opskrift på suppe af søde kartofler og porrer

Suppen her er god både kold og varm. Server den kold til frokost på en varm sommerdag, eller varm som en forret. Hvis den skal serveres kold, skal den helst laves dagen i forvejen og trække i køleskabet natten over. I en snæver vending kan du køle den af med isterninger.

Sådan gør du

Skræl de søde kartofler, og skyl porrerne grundigt; flæk den øverste del, så du er sikker på at få al jord ud. Skær den grønne top af – brug den, når du koger grøntsagsbouillon.

Skær kartofler og porrer i mindre stykker, og steg dem i olivenolie i en gryde ved svag varme, uden de tager farve. Tilsæt chilipulver, hvidløg og gurkemeje, og steg videre i et par minutter. Hæld bouillon, citronsaft og citronskal over grøntsagerne, og lad det koge i 35-40 minutter, til grøntsagerne er godt møre.

Blend suppen helt glat i en blender eller med en stavblender, og smag den til med salt og peber. Juster evt. smagen med mere citronsaft. Hvis suppen skal serveres kold, så lad den trække og køle af i køleskabet natten over. Bælg ærterne, og vend dem med lidt citronsaft, nogle dråber olivenolie, salt, peber og mynteblade, skåret i tynde strimler.

Tip

Server suppen iskold direkte fra køleskabet – eller varm fra gryden – med de marinerede ærter og et par mynteblade på toppen.

Ingredienser

500 g søde kartofler
2 porrer
¾ dl olivenolie
½ tsk chilipulver
1 fed hvidløg
1 tsk stødt gurkemeje (fintrevet)
1 l grøntsagsbouillon (eller vand)
½ usprøjtet citron (både skal og saft)
havsalt
friskkværnet peber
800 g grønne ærter (i bælg)
olivenolie
½ håndfuld frisk mynte