Tilbage til opskrifter

Sovs til and eller gås

  • Sauce til and

Her finder du opskriften på en næsten-klassisk sauce til fjerkræene. Den er nem at følge og kræver ikke den halve dag. Afkog på kræets vingestykker, hals og kråse eller hvor du nu ellers får en bouillon fra.

Bestil mad ud af huset til juleaften. Lad vores kokke stå for den klassiske julemenu, så du slipper for at stå i køkkenet juleaften.

Bestil her

Sådan gør du

Bring fond eller afkog til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden ned i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen.

Skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt 2 spsk. hvedemel til ca. 1/2 liter sauce ned over, 4 spsk. til 1 liter osv. Lad det synke til bunds. Pisk sovsen sammen.

Kog den ind til passende intensitet og konsistens .Smag saucen til med gastrik, salt og peber.

Ingredienser

hvedemel
gastrik
havsalt
Friskkværnet peber