Tilbage til opskrifter

Sovs til and eller gås

  • Sauce til and

Her finder du opskriften på en næsten-klassisk sauce til fjerkræene. Den er nem at følge og kræver ikke den halve dag. Afkog på kræets vingestykker, hals og kråse eller hvor du nu ellers får en bouillon fra.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Bring fond eller afkog til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden ned i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen.

Skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt 2 spsk. hvedemel til ca. 1/2 liter sauce ned over, 4 spsk. til 1 liter osv. Lad det synke til bunds. Pisk sovsen sammen.

Kog den ind til passende intensitet og konsistens .Smag saucen til med gastrik, salt og peber.

Ingredienser

hvedemel
gastrik
havsalt
Friskkværnet peber


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme