Tilbage til opskrifter

Salat af appelsiner og julesalat med sumakbagte løg, burrata og saltristede mandler

En frisk og let salat med flere af decembers dejligste råvarer. Den har samtidig nok substans til at udgøre et let måltid med et stykke brød på siden – som en pause fra julens tungere mad. Salaten vil også være god sammen med andre grønne serveringer eller sammen med lidt stegt kød eller fjerkræ.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Sumakbagte løg

Skær løgene i kvarter, stadig med skal på, og vend dem med olie og lidt salt. Kom dem i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 175°, indtil de er godt møre – det tager 30-35 minutter. Når løgene er færdige, skal de køle af, indtil du kan pille dem i blade. Vend dem med sumak.

Saltristede mandler

Saltristede mandlerImens løgene er i ovnen, ryst da mandlerne med nogle dråber olie og salt, fordel dem i et fad eller på en plade med bagepapir, og bag dem med i ovnen i 15 minutter. Hak dem derefter groft.

Orangeblomstdressing

Rør orangeblomstvand, citronsaft, honning, olivenolie og dijonsennep sammen til en homogen dressing.

Salat

Skær skrællen af appelsinerne. Skær nu ind mellem de hvide lameller, så du får fine fileter af rent frugtkød. Fjern eventuelle kerner. Fordel dem på et fad.

Snit julesalaten fint, og fordel den på fadet sammen med de bagte løg, mandler og burrata plukket i mindre stykker. Hæld orangeblomstdressingen over salaten, og drys med purløg. Krydr med salt og peber og evt. et ekstra drys sumak.

Ingredienser

Sumakbagte løg

200 g løg
3 spsk olivenolie
1 spsk sumak

Saltristede mandler

75 g mandler
salt
olie

Orangeblomstdressing

2 spsk orangeblomstvand (fås hos grønthandlere med varer fra Mellemøsten og Asien)
4 spsk citronsaft
1 spsk honning
½ dl olivenolie
1 tsk dijonsennep

Salat

4 appelsiner
2 julesalathoveder
250 g burrata
3 spsk purløg
salt og peber

Find opskriften i Meyers jul