Tilbage til opskrifter

Risalamande med karamelliserede mandelsplitter

Risalamanden med kirsebærsovs smager væsenligt anderledes end den færdigkøbte fra supermarkedet. Portionsanret den i små skåle, så den er lige til at hive ud af køleskabet og server med den lune eller kolde kirsebærsovs. Top den eventuelt af med karamelliserede mandelsplitter for lidt ekstra knas.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Risalamande

Pisk fløden til let skum, hak mandlerne groft og flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør halvdelen af den letpiskede fløde samt mandler, vaniljekorn og flormelis ned i den kolde risengrød, så den bliver helt blød og glat. Vend så forsigtigt den sidste halvdel af piskefløden i, så risalamanden bliver luftig. Kom film på skålen og sæt den i køleskabet i en times tid, så den kan trække smag af vanilje.

Karamelliserede mandelsplitter

Kom mandelsplitterne, vand og sukker op i en gryde. Bring den i kog og lad koge under omrøring, indtil alt vand er væk. Hæld mandlerne over på en tallerken og lad dem køle af.

Kirsebærsovs

Hæld kirsebær i en gryde sammen med sukkeret og bring det i kog. Smag til med kirsebærvin, og jævn sovsen med maizena.

Find dine smukkeste dessertskåle frem, kom en portion risalamande i skålene, hæld den lune kirsebærsovs over, og pynt med de karamelliserede mandelsplitter og evt. lidt rød skovsyre. Så er ikke et juleøje tørt!

Ingredienser

Risalamande

6 dl piskefløde
200 g smuttede mandler
½ vaniljestang
50 g flormelis
4 dl kold risengrød

Karamelliserede mandelsplitter

200 g mandelsplitter
200 g vand
200 g sukker

Kirsebærsovs

400 g frosne kirsebær
200 g sukker
kirsebærvin
maizena


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål