Sådan gør du
Skær blomkålen i kvarter – behold bladene på, hvis de er med! Kom dem i et ovnfast fad. Smelt smørret i en lille kasserolle sammen med miso, og pisk det godt sammen. Pensl blomkålsstykkerne med misosmørret.
Skær løget i kvarter, og hak hvidløget groft, og fordel begge dele i fadet sammen med bønner, kartofler med skræl (skrabede eller skrubbede) og tomater. Pisk citronsaft, revet citronskal og tomatpuré sammen med bouillonen, og hæld det i fadet uden at komme til at vaske misomarinaden af blomkålen.
Bag i en 180° varm ovn i 35-40 minutter, til blomkålen er mør og har fået lidt farve. Du kan tjekke ved at prikke i den med en gaffel eller urtekniv, der skal gå let igennem – der må dog godt være en smule modstand.
Smag til med salt og peber, og evt. mere citronsaft.
Ingredienser
1 blomkålshoved
75 g smør
3 spsk miso
1 løg
2 fed hvidløg
240 g kogte hvide bønner (fra dåse eller hjemmekogte)
300 g små kartofler (gerne nye)
200 g små tomater
Saft af og revet skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk tomatpuré
7 ½ dl grøntsagsbouillon
Salt og peber