Tilbage til opskrifter

OVNBRAISERET BLOMKÅL MED MISO, KARTOFLER OG HVIDE BØNNER

Et helt måltid i ét fad – gerne et stort et af slagsen, så bouillonen kan koge ind omkring grøntsagerne. Retten kræver meget lidt opmærksomhed, fra du sætter den ind i ovnen, til den skal på bordet en god halv time senere. En skefuld cremefraiche med lidt urter vil ikke være dumt, og har du en skive brød, kan du bruge den til at søbe stegesafterne op med.

Sådan gør du

Skær blomkålen i kvarter – behold bladene på, hvis de er med! Kom dem i et ovnfast fad. Smelt smørret i en lille kasserolle sammen med miso, og pisk det godt sammen. Pensl blomkålsstykkerne med misosmørret.

Skær løget i kvarter, og hak hvidløget groft, og fordel begge dele i fadet sammen med bønner, kartofler med skræl (skrabede eller skrubbede) og tomater. Pisk citronsaft, revet citronskal og tomatpuré sammen med bouillonen, og hæld det i fadet uden at komme til at vaske misomarinaden af blomkålen.

Bag i en 180° varm ovn i 35-40 minutter, til blomkålen er mør og har fået lidt farve. Du kan tjekke ved at prikke i den med en gaffel eller urtekniv, der skal gå let igennem – der må dog godt være en smule modstand.

Smag til med salt og peber, og evt. mere citronsaft.

Tip

Hvis du har noget tilovers, kan det blive til en god pastasauce. Fisk kartoflerne fra – de kan bruges til kartoffelmadder eller lignende – og hak blomkålen igennem. Kom det hele i en gryde, og kog det igennem – evt. med lidt ekstra tomater eller en sjat vand, hvis der mangler væde. Smag til, og servér med friskkogt pasta og revet parmesan.

Ingredienser

1 blomkålshoved
75 g smør
3 spsk miso
1 løg
2 fed hvidløg
240 g kogte hvide bønner (fra dåse eller hjemmekogte)
300 g små kartofler (gerne nye)
200 g små tomater
Saft af og revet skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk tomatpuré
7 ½ dl grøntsagsbouillon
Salt og peber

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her