Sådan gør du
Begynd med at lave en nøddemakronbund. Lad bunden afkøle. For springformen med husholdningsfilm eller kageringen med et kageplaststrimmel. Bruger du kagering, så placer den på en bakke beklædt med husholdningsfilm.
Læg makrobunden i springformen eller kageringen, inden du laver chokolademoussen, så den er klar til samling. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Stil den til side. Kog sherry ind til tre fjerdedele af dens oprindelige volumen. Pisk æggeblommer med appelsinskal i en skål, til de er cremede. Hæld den varme sherry over æggeblommerne under piskning, hæld så blandingen tilbage i gryden, og opvarm den, til den tykner. Cremen må ikke koge.
Hæld cremeblandingen i den hakkede chokolade under omrøring - rør med en gummidejskraber fra midten, indtil blandingen er homogen. Pisk fløden til let skum, og vend den i. Hæld straks chokolademoussen over makronbunden i formen. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og stil den koldt i mindst 3 timer.
Når du er klar til servering, så befri kagen fra formen og husholdsningsfilm/kageplaststrimmel, og flyt den over på et serveringsfad. Pynt med chokoladespåner og evt. bær. Skær kagen i passende stykker med en skarp og lang, varm kniv.
Ingredienser
1 nøddemakronbund
Chokolademousse med sød sherry
200 g mælkechokolade 40%
1 ¼ dl Moscatel eller Cream sherry
3 æggeblomme
½ revet appelsin skal
3 dl piskefløde
Pynt
mælkechokoladespåner
evt små bær