Sådan gør du
Røsti
Kog flækærterne i letsaltet vand, til de er så møre, at du let kan mose en mellem to fingre. Det tager 25-35 minutter. Hæld vandet fra, og lad flækærterne dampe af.
Skær majskornene fra kolben med en stor, skarp kniv – sørg for at skære tæt ind til kolben. Rør majskorn, løg, græskar og hvidløg med æg og mel, og krydr med salt og peber. Blandingen skal være let klistret og vil samtidig virke en smule løs i det – bare rolig, den vil samle sig på panden, når den steges. Sæt en pande over med lidt olie på mellemvarme, og brug en spiseske til at sætte store klatter af blandingen på panden, og giv dem så et tryk, så de bliver flade. Steg dem godt gyldne på begge sider – vend dem forsigtigt med en paletkniv efter 3-4 minutter.
Salat og hytteost
Skær majskornene fra kolberne. Marinér de rå majs med citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Anret salaten på et fad eller som ”saml selv”. Spis de sprøde røsti med grønne salatblade drysset med marinerede majs og toppet med en cremet skefuld hytteost.
Ingredienser
Røsti
65 g flækærter
2 majskolber (eller 300 g løse majs fra frost)
1 løg, hakket
½ hokkaidogræskar (250 g ordnet vægt)
1 fed hvidløg, revet
3 æg
3 spsk hvedemel
Salt og peber
Rapsolie eller anden neutral olie til stegning
Salat og hytteost
2 majskolber (eller 300 g løse majs fra frost)
Saft af 1 citron
4 spsk olivenolie
3 håndfulde grønne salatblade
2 dl hytteost
Evt. dild eller persille