Her finder du, brøddronning Melissa Wellers version af, den af mange højt elskede, kartoffelpizza. Melissa Weller er partner og chefbager på spisestedet "High Street on Hudson" i New York. I 2013 besøgte hun Meyers Madhus, til en masterclass, og der fik vi fat i netop denne opskrift, som du også kan finde video til herunder. God fornøjelse

Sådan gør du

Pizza dej

Bland alle ingredienser i en skålen til en røremaskine. Mix ingredienserne på lav hastighed med dejkrogen indtil de har samlet sig i en ensartet masse. Det tager ca. 3-4 minutter

Placér dejen i en letolieret skål/beholder og læg et viskestykke eller et stykke film over. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 18 timer eller indtil den har fordoblet sin størrelse.

Del dejen ind i to eller tre stykker alt efter, hvor mange pizzaer du ønsker at lave. Placér forsigtigt stykkerne på bagepapir med lidt mel på. Læg husholdningsfilm med lidt olie over og opbevar dem i køleskabet i op til to dage, før de skal bages.

Topping

Bland 1 liter lunken vand med 30 g salt indtil saltet er opløst. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern, gerne mindre end 2 mm tykke. Kom kartoffelskiverne i saltet vand og lad dem ligge i vandet i mellem 12 timer og to dage i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet 30-45 minutter før du skal arbejde med den, så den har stuetemperatur. Olier en rund form med sider på ca 30 x 45 cm. Placér dejen i formen og stræk den forsigtigt ud, så den passer formen.

Når dejen passer til formen skal du hælde vandet fra kartoflerne og placere dem i en stor skål sammen med finthakket løg, olivenolie, rosmarin og peber. Bland godt, så olivenolien er fordelt over alle kartoflerne.

Læg så kartoffelskiverne på dejen. Bag pizzaen i en forvarmet ovn på 260° i 30-35 minutter indtil pizzaen er gyldenbrun og skorpen har fjernet sig fra siderne af formen.

Tip

Bemærk at dejen her skal laves i god tid, og holder sig fint i køleskabet i op til to dage

Ingredienser

Pizza grund dej

615 g hvedemel tipo 00
370 g koldt vand
15 g salt
10 g gær

Topping

800 g kartofler
1 liter koldt vand
30 g salt
150 g løg
100 g olivenolie
1 kvist rosmarin
friskkværnet peber


MaMeMi pizza livestream