Her finder du, brøddronning Melissa Wellers version af, den af mange højt elskede, kartoffelpizza. Melissa Weller er partner og chefbager på spisestedet "High Street on Hudson" i New York. I 2013 besøgte hun Meyers Madhus, til en masterclass, og der fik vi fat i netop denne opskrift, som du også kan finde video til herunder. God fornøjelse

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pizza dej

Bland alle ingredienser i en skålen til en røremaskine. Mix ingredienserne på lav hastighed med dejkrogen indtil de har samlet sig i en ensartet masse. Det tager ca. 3-4 minutter

Placér dejen i en letolieret skål/beholder og læg et viskestykke eller et stykke film over. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 18 timer eller indtil den har fordoblet sin størrelse.

Del dejen ind i to eller tre stykker alt efter, hvor mange pizzaer du ønsker at lave. Placér forsigtigt stykkerne på bagepapir med lidt mel på. Læg husholdningsfilm med lidt olie over og opbevar dem i køleskabet i op til to dage, før de skal bages.

Topping

Bland 1 liter lunken vand med 30 g salt indtil saltet er opløst. Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern, gerne mindre end 2 mm tykke. Kom kartoffelskiverne i saltet vand og lad dem ligge i vandet i mellem 12 timer og to dage i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet 30-45 minutter før du skal arbejde med den, så den har stuetemperatur. Olier en rund form med sider på ca 30 x 45 cm. Placér dejen i formen og stræk den forsigtigt ud, så den passer formen.

Når dejen passer til formen skal du hælde vandet fra kartoflerne og placere dem i en stor skål sammen med finthakket løg, olivenolie, rosmarin og peber. Bland godt, så olivenolien er fordelt over alle kartoflerne.

Læg så kartoffelskiverne på dejen. Bag pizzaen i en forvarmet ovn på 260° i 30-35 minutter indtil pizzaen er gyldenbrun og skorpen har fjernet sig fra siderne af formen.

Tip

Bemærk at dejen her skal laves i god tid, og holder sig fint i køleskabet i op til to dage

Ingredienser

Pizza grund dej

615 g hvedemel tipo 00
370 g koldt vand
15 g salt
10 g gær

Topping

800 g kartofler
1 liter koldt vand
30 g salt
150 g løg
100 g olivenolie
1 kvist rosmarin
friskkværnet peber


MaMeMi pizza livestream