• Opskrift på julesennep

Dette er en opskrift på en standard sennep. Du kan smage senneppen til med stjerneanis, kanel og nellike for at få den julede smag frem. Sådan får du en krydret, sød og dog skarp sennep til julemaden.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Rist sennepskornene let på en tør pande, til de begynder at poppe. Vip senneps-kornene ned i en morter, og mal dem til et fint pulver (du kan også male dem på en elektrisk kaffemølle, som er annekteret til krydderikværn og ikke smager af kaffe!). Kom de malede sennepskorn i en skål, og tilsæt vandet lidt efter lidt, mens du rører godt rundt. Tilsæt så æbleeddike, og smag til med brun farin og salt.

Kom senneppen i et lille glas, og lad den gerne trække en dag eller to i køleskabet, inden du tager af den. Senneppen kan holde sig i flere måneder i køleskabet og kommer kun til at smage bedre med tiden.

Tip

Du kan variere senneppens smag med lidt julekrydderier som stjerneanis, kanel og nellike.

Ingredienser

3 spsk gule sennepskorn
3 spsk sorte sennepskorn
6 spsk vand
6 spsk æbleeddike
5 spsk brun farin
1 tsk havsalt


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme