Sådan gør du
Fordej
Varm honningen op i en kasserolle til ca. 45°, og ælt den godt sammen med hvedemelet i en skål. Læg låg på skålen, og lad den stå i køleskabet i mindst en måned – den kan dog stå i mange måneder.
Dej
Rør æggeblommer og hjortetaksalt godt sammen i en skål, tilsæt potasken, og rør, indtil der ikke længere er klumper. Skær fordejen i små stykker, og rør dem sammen med æggeblandingen, kanel, nellike og ingefær. Ælt dejen, indtil den er ensartet – det tager ca. 12-15 minutter. Du kan enten ælte den i hånden eller på røremaskine ved lav til mellem hastighed.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, indtil den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul den resterende dej ud igen, og stik endnu flere hjerter ud. Læg hjerterne på en bageplade, som er smurt med en smule olie og drysset med mel, og bag ved 180° i 10 minutter.
Lad honninghjerterne køle af på en rist, og læg dem i en bøtte med et meget lidt fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i en uges tid – det giver den karakteristiske bløde og let seje konsistens.
Abrikoskompot – dagen før servering
Kom abrikoserne i en lille bøtte, hæld vand på, så det lige akkurat dækker, og lad dem stå i køleskabet natten over. Kom abrikoser og udblødningsvand i en kasserolle, kog op, og lad det småsimre i ca. 45 minutter. Blend til en kompot, og smag til med citronsaft.
Smørcreme - på dagen
Pisk smør og flormelis sammen til en creme, og stil den til side på køkkenbordet.
Samling af honninghjerterne
Skær forsigtigt honninghjerterne igennem på midten med en brødkniv, og smør et lag abrikoskompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. Læg hjerterne sammen igen. Smelt chokoladen over et vandbad, og pensl honninghjerterne. Lad chokoladen sætte sig, og pynt evt. med glasur.
Ingredienser
Fordej
500 g honning
500 g hvedemel
Dej
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
10 g potaske
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
Abrikoskompot
75 tørrede abrikoser
½ saft af citron
Smørcreme
200 g smør
200 g flormelis
Overtræk
200 g mørk chokolade