Sådan gør du
Lad sveskerne trække i valnøddesnaps i mindst nogle timer, gerne natten over.
Sigt hvedemel, mandelmel, natron, salt, kanel og nellike ned i en skål, og rør det sammen. Bland cremefraiche og yoghurt i en skål for sig. Pisk smør og sukker luftigt i en røremaskine eller med en håndmixer, og tilsæt et æg ad gangen, mens du mixer. Skru lidt ned for hastigheden, og tilsæt så skiftevis lidt af melblandingen og lidt af yoghurtblandingen – start og slut med de tørre ingredienser. Vend lidt gelinde de udblødte svesker og snapsen ind i dejen sammen med grofthakkede valnødder.
Smør en randform grundigt med smør, og drys med et tyndt, men jævnt lag mel. Ryst overskydende mel ud af formen. Fordel dejen i formen, og bag kagen ved 170° i ca. 1 time. Kagen er færdigbagt, når der ikke hænger dej ved, når du prikker i den med en urtekniv eller noget andet tyndt og spidst.
Lad kagen køle lidt af i formen, inden du vender den ud på et fad. Sigt flormelis over kagen lige inden servering.
Ingredienser
300 g svesker
1 dl valnøddesnaps
250 g hvedemel
50 g mandelmel
1 stk bagepulver
1 stk salt
2 stk stødt kanel
1 stk stødt nellike
1 dl creme fraiche 38%
1 dl yoghurt 10%
250 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
75 g valnødder - grofthakket
Desuden
smør til formen
flormelis