Tilbage til opskrifter

Sveskekage med brændevin og valnødder

Svesker fortjener langt større respekt end kun at blive fyldt i en and en gang om året. Her kommer de til deres ret sammen med brændevin, valnødder og julekrydderier i en kage for voksne. Hvis du ikke har valnøddesnaps, kan du bruge f.eks. cognac, pærebrændevin eller æblebrændevin.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Lad sveskerne trække i valnøddesnaps i mindst nogle timer, gerne natten over.

Sigt hvedemel, mandelmel, natron, salt, kanel og nellike ned i en skål, og rør det sammen. Bland cremefraiche og yoghurt i en skål for sig. Pisk smør og sukker luftigt i en røremaskine eller med en håndmixer, og tilsæt et æg ad gangen, mens du mixer. Skru lidt ned for hastigheden, og tilsæt så skiftevis lidt af melblandingen og lidt af yoghurtblandingen – start og slut med de tørre ingredienser. Vend lidt gelinde de udblødte svesker og snapsen ind i dejen sammen med grofthakkede valnødder.

Smør en randform grundigt med smør, og drys med et tyndt, men jævnt lag mel. Ryst overskydende mel ud af formen. Fordel dejen i formen, og bag kagen ved 170° i ca. 1 time. Kagen er færdigbagt, når der ikke hænger dej ved, når du prikker i den med en urtekniv eller noget andet tyndt og spidst.

Lad kagen køle lidt af i formen, inden du vender den ud på et fad. Sigt flormelis over kagen lige inden servering.

Ingredienser

300 g svesker
1 dl valnøddesnaps
250 g hvedemel
50 g mandelmel
1 stk bagepulver
1 stk salt
2 stk stødt kanel
1 stk stødt nellike
1 dl creme fraiche 38%
1 dl yoghurt 10%
250 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
75 g valnødder - grofthakket

Desuden

smør til formen
flormelis

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager