Tilbage til opskrifter

Julekage med mirabellekompot, korender og kardemomme

  • Opskrift på julekage med mirabellekompot, korender og kardemomme

Duften og smagen af kardemomme, de saftige små korender, den ægte smørsmag og en overflade, der er så blank, at man kan spejle sig i den – så er der dømt julelys i øjnene på både store og små. Har du ikke fået lavet mirabellekompot i tide, kan du bruges Meyers Mirabellemarmelade eller fx en appelsinmarmelade rørt lind med lidt vand.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Remonce

Rør ingredienserne sammen i en skål til en ensartet masse. Kom remoncen i en beholder med låg, og lad den stå på køkkenbordet, indtil du skal bruge den.

Mirabellekompot

Vask og tør mirabellerne, og tag stenene ud. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog det hele til en tyk kompot. Det tager ca. 30 minutter.

Hæld kompotten i en fin sigte over en skål, og lad den stå ca. 10 minutter, så siruppen kan dryppe af. Den skal du bruge til at pensle med, når kagen er bagt.

Kom kompotten i en beholder med låg, og sæt den i køleskabet, så kompotten er helt kold, når du skal bruge den. Lad siruppen stå og køle af på køkkenbordet.

Dej del 1 - med maskine

Kom mælk og gær i røreskålen, og rør, til gæren er helt opløst. Slå æggene i ud i skålen, og rør dem sammen med vandet.

Kom melet i skålen, og ælt dejen godt ved lav hastighed, til den er glat og blank og slipper skålen. Det er tegn på, at der er dannet gluten strenge, og at dejen er klar. Det tager ca. 6-8 minutter, afhængigt af motorkraften på din maskine.

Skær smørret i små terninger, og kom det hele i skålen på én gang. Ælt smørret godt ind i dejen, til den igen er glat og blank og slipper skålen, og stop så med at ælte. Når smørret lægger sig på glutenstrengene og gør dem mere elastiske og glatte, bliver de også mere sårbare, og så vil de knække på et tidspunkt, hvis du ælter videre.

Lad dejen hvile koldt i 1 time.

Dej del 1 - i hånden

Start med at blande alle ingredienserne i en røreskål – også smørret.

Ælt dejen energisk med hånden. Det tager lidt længere tid at ælte smørret ind i dejen, når man ælter i hånden. Start med at ælte dejen sammen i skålen, og ælt så dejen godt igennem på bordet i ca. 6-8 minutter.

Lad dejen hvile i skålen i 5 minutter, og ælt den derefter yderligere i 2 minutter.

Lad dejen hvile koldt i 1 time.

Dej del 2

Når dejen har hvilet, deler du den i to lige store dele. Rul hver del ud til et kvadrat på 25 × 25 cm. Fordel remoncen midt på de to stykker, og fordel mirabellekompotten ovenpå. Drys til sidst med kardemomme og korender.

Luk julekagerne ved først at folde hvert hjørne ind over midten. Buk derefter de nye hjørner 1 cm ind over sig selv for at lukke fyldet helt inde i kagerne. Vend kagerne om, og læg dem på to bageplader med bagepapir. Tryk forsigtigt kagerne jævne med fingrene. Lav til sidst et par snit i midten af kagerne igennem det øverste lag dej.

Lad kagerne hæve i ca. 2 timer.

Pensl kagerne med sammenpisket æg, og bag dem i 10 minutter ved 220°, skru ned til 200° og bag videre, til de er fint gyldne. Det tager ca. 10 minutter.

Tag kagerne ud af ovnen, og pensl dem med siruppen fra mirabellekompotten. Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.

Tip

Hvis mirabellesiruppen er blevet så tyk, at den er svær at pensle med, kan du varme den lidt op – så går det nemmere.

Ingredienser

Dej

2 dl kold sødmælk
35 g gær
1 æg
500 g hvedemel
35 g sukker
8 g salt
75 g smør

Remonce

100 g blødt smør
100 g sukker
100 g marcipan

Mirabellekompot

500 g mirabeller
250 g sukker
1 vaniljestang
1 økologisk citron (skal og saft)
½ dl vand

Fyld

5 g stødt kardemomme
50 g korender

Pensling

1 æg

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager