Tilbage til opskrifter

Hiyashi chuka: Kold nudelsalat

Hiyashi Chuka betyder kølige nudler, og denne ret er ekstremt populær i hele Japan, især om sommeren hvor det er dejligt koldt at spise denne ret. Oprindeligt benyttes ægnudler til opskriften, men andre typer kan med fordel benyttes, jeg bruger selv Soba boghvedenudler. Toppings kan varierer, så brug hvad du har i køleskabet og skab din egen Hiyashi Chuka.

Sådan gør du

Kog sobanudler i rigeligt vand og køl dem derefter i iskold vand og sæt til side. Kog rejerne i 2-3 min indtil de er møre, og sæt dem til side i koldt vand. Hak forårsløg fint og kom dem i koldt vand. Agurker, tomater og svampe skæres i mundrette stykker. Hamburgerryg skæres i tynde strimler (valgfrit). Bønnespire blancheres i varmt vand, og køles derefter i koldt vand. Bland alle ingredienserne til sesamdressingen og smag den til med mere sukker el soja. Arranger soba nudlerne i en skål, top med grøntsager så det dækker hele bunken af nudler, slut af med rejer på toppen og kom derefter dressingen henover, pynt evt. med ristet sesam.

Ingredienser

150 g boghvedenudler (eller andre nudler)
6 tigerrejer
2 hakkede forårsløg
6 cherrytomater
150 g agurk
100 g bønnespire
50 g shiitake svampe
4 skiver hamburgerryg (valgfrit)
1 tsk hvid ristet sesam

Sesam dressing

2 spsk tahin (sesampasta)
2 spsk rørsukker
2 spsk soja
1 spsk eddike
50 ml vand
1 hakket forårsløg
1 spsk revet ingefær
1 tsk sesamolie
1 tsk doubanjiang