Tilbage til opskrifter

Gong Bao kylling

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Marinade

Hak ingefær og forårsløg. Læg i vand i 10 minutter. Gnid ingefær og forårsløg nede i vandet, for mere smag.

Bland ingefær/forårsløgsjuice, risvin, sojasauce, sichuanpeber og salt sammen til en marinade. Tilsæt kylling og bland til vandet er absorberet, tilsæt derefter kartoffelstivelse og olie, hvorefter det røres godt sammen igen.

Sauce

Bland ingredienserne i en skål og vær sikker på alt sukker er opløst.

Hæld saucen i under omrøring og lad saucen koge lidt ind for at tykne. Når saucen binder til alle kyllingestykkerne, tilsæt da forårsløg og peanuts.

Serveres sammen med ris.

Kylling

Skær kyllingen i 1,5 cm. tern. Varm olien i en gryde på høj varme, og tilsæt sichuanpeber i 1-2 cm stykker, uden kerner. Rør rundt indtil chilierne har fået lidt farve, men ikke brændte. Tilsæt ingefær og hvidløg, og rør i yderligere 2 sekunder. Tilsæt kyllingen og rør til kyllingen er tilberedt.

Ingredienser

Marinade

2 spsk ingefær/forårsløgsjuice
1 spsk Shaoxin risvin
1 spsk sojasauce
1 tsk sichuanpeber
1 tsk salt
1 spsk kartoffelstivelse
2 spsk rapsolie

Sauce

2 spsk Chinkiang eddike
2 spsk sukker
1 spsk Shaoxin risvin
1 spsk sojasauce
1 tsk salt
1 tsk mørk sojasauce
1 tsk kartoffelstivelse

Kylling

400 g kyllingebryst
4 tørret chili
1 tsk sichuanpeber
3 fed hvidløg
6 skiver skrællet ingefær
4 forårsløg
100 g ristede eller friterede peanuts
4 spsk rapsolie