Tilbage til opskrifter

Gammeldags brun sovs

  • Klassisk brun sovs

Lav en skøn, klassisk sovs med fonden fra din flæskesteg eller helstegt fjerkræ. Fonden giver sovsen masser af smager og er vanedannende god.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Bring afkoget til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen, og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt hvedemelet til ca. ½ liter sauce over (dvs. fire spsk til 1 liter). Lad fedt og mel synke til bunds. Pisk nu sovsen sammen, og kog den ind til passende intensitet og konsistens. Smag til med gastrik, salt og peber.

Tip

Tilsæt vand, vin, øl eller æblejuice i bradepanden til stegen – sammen med suppeurter, laurbær og timian. Hvis du har lavet fugl, så lav et afkog på vingestykker, hals og kråse (kog det godt igennem med lidt vand for at få smag og kraft ud).

Ingredienser

Fond

saften fra stegesovs fra stegning af and, gås eller flæskesteg

Sovs

2 spsk hvedemel pr. halve liter sauce væske
gastrik lav din egen her
havsalt
Friskkværnet peber


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme