Tilbage til opskrifter

Gammeldags brun sovs

  • Klassisk brun sovs

Lav en skøn, klassisk sovs med fonden fra din flæskesteg eller helstegt fjerkræ. Fonden giver sovsen masser af smager og er vanedannende god.

Bestil mad ud af huset til juleaften. Lad vores kokke stå for den klassiske julemenu, så du slipper for at stå i køkkenet juleaften.

Bestil her

Sådan gør du

Bring afkoget til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen, og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt hvedemelet til ca. ½ liter sauce over (dvs. fire spsk til 1 liter). Lad fedt og mel synke til bunds. Pisk nu sovsen sammen, og kog den ind til passende intensitet og konsistens. Smag til med gastrik, salt og peber.

Tip

Tilsæt vand, vin, øl eller æblejuice i bradepanden til stegen – sammen med suppeurter, laurbær og timian. Hvis du har lavet fugl, så lav et afkog på vingestykker, hals og kråse (kog det godt igennem med lidt vand for at få smag og kraft ud).

Ingredienser

Fond

saften fra stegesovs fra stegning af and, gås eller flæskesteg

Sovs

2 spsk hvedemel pr. halve liter sauce væske
gastrik lav din egen her
havsalt
Friskkværnet peber