Tilbage til opskrifter

Gammeldags brun sovs

Lav en skøn, klassisk sovs med fonden fra din flæskesteg eller helstegt fjerkræ. Fonden giver sovsen masser af smager og er vanedannende god.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Bring afkoget til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen, og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt hvedemelet til ca. ½ liter sauce over (dvs. fire spsk til 1 liter). Lad fedt og mel synke til bunds. Pisk nu sovsen sammen, og kog den ind til passende intensitet og konsistens. Smag til med gastrik, salt og peber.

Tip

Tilsæt vand, vin, øl eller æblejuice i bradepanden til stegen – sammen med suppeurter, laurbær og timian. Hvis du har lavet fugl, så lav et afkog på vingestykker, hals og kråse (kog det godt igennem med lidt vand for at få smag og kraft ud).

Ingredienser

Fond

saften fra stegesovs fra stegning af and, gås eller flæskesteg

Sovs

2 spsk hvedemel pr. halve liter sauce væske
gastrik lav din egen her
havsalt
Friskkværnet peber


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål