Tilbage til opskrifter

Brandade af saltbagt knoldselleri med fennikelcrudité, fyrig peberodscreme og dild

  • Påskemenu - vegetarisk - selleri

En klassisk brandade er lavet på torsk og kogte kartofler. Her har vi givet retten en vegetarisk twist og erstattet torsk med saltbagt knoldselleri. En skøn og creme ret, der egner sig som forret eller som tilbehør til en dejlig middag. Den vil også egne sig godt som en del af påskebordet, hvor den med garanti vil være et hit.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Saltbagt knoldselleri

Skrub sellerien grundigt med en stiv børste; sørg for, der ingen jordrester er tilbage. Kom sellerien i et dybt, ikke for stort ovnfast fad, og dæk den med saltet. Bag ved 220 grader i 20 min. og dernæst i 35 min. ved 160 grader.

Når sellerien kommer ud af ovnen, er saltet stivnet til en hård kappe. Hak saltet væk, og læg sellerien på et skærebræt, og lad den dampe lidt af. Skræl sellerien med en kniv, og pluk eller skær det bløde, hvide kød i mindre stykker

Brandade

Bland den brudte selleri med kartoffel og rapsolie. Smag til med citronsaft og salt.

Skrab peberroden og tilsæt den sammen med kærnemælken. Tilsæt citronsaft og xantana - smagt til med salt og citronsaft.

Dildolie

Blend dild og olie i en kraftig blender (gerne ved 85 grader) i ca. 12 min. Sigt dildolien og sæt på køl (gerne natten over).

Placer brandaden på serveringstallerkenen og pynt med fennikelcrudité og dildolie.

Ingredienser

Saltbagt knoldselleri

1 knoldselleri (ca. 1 kg)
1 kg groft salt

Brandade

500 g saltbagt knoldselleri
200 g kartofler (kogt møre)
100 g rapsolie
30 g fennikel (skåret tyndt ud)
10 g peberrod
1 l kærnemælk
20 g citronsaft
salt
2 g xantana (kan erstattes af FiberHusk 1:1 eller HUSK 1:2)

Dildolie

50 g dild
2 dl rapsolie