Tilbage til opskrifter

BØNNESALAT MED ASPARGES OG SMILENDE ÆG

Næsten en salade niçoise. Møre og cremede hvide bønner er stand-in for tunen, og store, sprødseje croutoner gør salaten til et måltid i sig selv.

Sådan gør du

Lad hakket rødløg trække i eddiken, mens du gør resten klar

Kog æggene i 6-7 minutter. Køl dem af i koldt vand.

Riv brødet i grove stykker, og rist croutonerne i olie ved svag varme, så de bliver godt gyldne på alle sider – det tager ca. 10-15 minutter. Krydr med salt.

Skær den nederste, grove del af aspargesene fra, og skær dem i 2-3 stykker alt efter længde. Rist aspargesene ved høj varme i lidt olie i et enkelt minut på hver side, så de får farve, men stadig er grønne og sprøde.

Vend de kogte, drænede og afkølede hvide bønner rundt sammen med rødløg – inklusive eddiken – olivenolie, salt og peber.

Fordel halvdelen af feldsalaten på et fad, og fordel bønner, stegte asparges og halve æg ovenpå. Drys med croutoner og den sidste salat, og krydr en sidste gang med lidt salt og godt med kværnet peber.

Ingredienser

1 rødløg, hakket
4 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)
4 æg
200 g daggammelt hvedebrød
Rapsolie eller anden neutral olie
1 bundt grønne asparges
450 g kogte hvide bønner (fra dåse eller hjemmekogte)
4 spsk olivenolie
Salt og peber
75 g feldsalat (eller anden grøn salat)

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her