Tilbage til opskrifter

Belgiske vafler med rørt is og chokoladesauce

Vaflerne her kan bages i alle typer vaffeljern, men har du et med dybe fordybninger, giver det en vaffel, der holder godt styr på isen og effektivt opsamler chokoladesaucen. Når du rører isen med fløde, får den en mere luftig og næsten softice-agtig karakter. En skøn dessert eller eftermiddagssnack på en kold decemberdag.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Vafler

Varm mælk og smør op i en kasserolle. Del imens æggene i blommer og hvider, og pisk hviderne stive. Rør hvedemel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og citronskal sammen i en skål. Tilsæt melblandingen til den lune mælk, imens du pisker – pisk, indtil der ikke længere er klumper. Pisk dernæst en æggeblomme i ad gangen, indtil dejen virker ensartet. Vend de stive æggehvider i dejen med en spatel for at bevare luftigheden. Steg vaflerne i lidt smør i et opvarmet vaffeljern. Servér dem varme med den rørte is og chokoladesaucen.

Chokoladesauce

Hak chokoladen, og varm fløde og chokolade op i en lille kasserolle, indtil det har samlet sig til en varm chokoladesauce.

Rørt is

Pisk fløden til et let og cremet skum. Skær isen i et par store stykker, kom den i en anden skål, og pisk den med en elpisker – eller i en røremaskine – så den bliver medgørlig. Tilsæt flødeskummet lidt ad gangen, mens du rører let – eller kører røremaskinen på lav hastighed.

Servér med det samme, eller stil isen i køleskabet indtil servering, hvis du ikke er helt klar.

Ingredienser

Vafler

2 ½ dl mælk
150 g smør
2 æg
250 g hvedemel
70 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
¼ tsk salt
skal af 1 usprøjtet citron
smør til stegning

Rørt is

2 dl piskefløde
450 g vaniljeis

Chokoladesauce

100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager