Projektet
På Cool Beans kommer børnene i køkkenet over 10 gange, hvor de hver gang tilbereder et måltid, som de til sidst spiser sammen. Børnene bliver præsenteret for og arbejder med gode friske råvarer og de lærer at færdes hjemmevant i et køkken. Undervejs møder børnene engagerede madfolk i deres lokalområde – som slagtere, bagere, mejerister, kokke mm – og får et indblik i deres arbejde.
Underviserne er lokale lærere og pædagoger, der gennemgår et opkvalificeringsforløb med undervisere fra Meyers Madhus, hvorigennem de rustes til at drive projektet videre selv. Hvert Cool Beans forløb afsluttes med en "Pop-Up restaurant", hvor børnene tilbereder og serverer en middag for deres familie og skolekammerater.
Efter de ti gange er det målet, at børnene har fået en større interesse for og bevidsthed om mad, sundhed og miljø, og ikke mindst en stolthed over at kunne noget i et køkken, som de tager med sig i deres videre færd.
Indtil videre har ni skoler og SFO'er i Herning kommune gennemført forløbet med succes, og 8 af de 9 har valgt at fortsætte med nye klasser, som skal igennem et COOL Beans-forløb. Derudover har otte nye institutioner sluttet sig til projektet.