Sådan gør du
Bland mælk og rom sammen i en røreskål, og rør gæren og ægget ud heri. Tilsæt mel, sukker, salt og kanel, og ælt dejen, indtil den virker ensartet og elastisk. Skær smørret i mindre tern, og ælt det gradvist ind i dejen, indtil den igen virker glansfuld og homogen. Tilsæt rosiner, appelsin og mandelflager, og ælt det hele ind i dejen, så det virker ligeligt fordelt. Del dejen i to lige store stykker. Sæt dem til side på køkkenbordet, mens du laver fyldet.
Fyld
Ælt mandemel, sukker, smør, æg, mel og rom godt sammen i en skål. Gem marcipanen til senere i processen.
Rul de to deje ud på et let meldrysset bord til rektangler på 15 x 25 cm, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel fyldet jævnt ud over begge – minus marcipanen. Del marcipanen i fire stykker, og tril dem til 25 cm lange pølser. Placér to ruller marcipan på hvert dejstykke i længden med lige store mellemrum på alle sider. Fold nu den ene side af dejen lige akkurat hen over det stykke marcipan, der er tættest på. Fold dernæst den anden side hen over det andet stykke. Og fold endelig de to sider sammen, og tryk let med en kagerulle. Lad brødene hæve lunt i 2 timer – eller til ca. dobbelt størrelse. Bag brødene ved 200° i ca. 15-17 minutter, indtil de er flot gyldne, og lad dem efterfølgende køle helt af.
Glasering
Smelt smørret i en lille kasserolle, og tilsæt rom. Pensl de afkølede brød, og lad det trække lidt ind i nogle minutter, inden du ruller brødene grundigt i flormelis. Pensl igen, og rul endnu en gang i flormelis, så laget bliver tykt. Gør det samme med det andet brød. Rul brødene stramt ind i husholdningsfilm, og lad dem ligge uden for køleskabet, men gerne det køligste sted, du kan finde, i en måneds tid. Det giver en god tæt og let svampet konsistens.
Ingredienser
170 g sødmælk
2 spsk rom
10 g gær
1 æg
330 g hvedemel
15 g sukker
4 g salt
1 tsk kanel
70 g smør
60 g rosiner
70 g kandiseret appelsin
20 g mandelflager
Fyld
70 g mandelmel
70 g sukker
70 g usaltet smør
1 æg
20 g hvedemel
1 spsk rom
130 g marcipan
Glasering
50 g usaltet smør
1 spsk rom
flormelis