Tilbage til opskrifter

Syltede asparges og løg

Sådan gør du

Skræl de hvide asparges grundigt, og skær de nederste par cm af. Skyl de grønne asparges, og knæk eller skær det nederste stykke af. Skyl løgene grundigt, og skær det øverste af toppene. Skold et patentglas, og fyld grøntsagerne i glasset.

Kom sukker, vand, eddike, laurbærblade, sennepskorn og salt i en kasserolle, og kog, til sukkeret er smeltet. Hæld den varme lage over grøntsagerne, og luk låget til. Tjek, at låget holder tæt ved at vende glasset på hovedet.

Lad de syltede grøntsager trække i mindst et par dage. De kan holde sig i nogle måneder i køleskabet.

Ingredienser

200 g hvide asparges
200 g grønne asparges
200 g nye løg
200 g sukker
2 dl vand
2 dl æblecidereddike
2 laurbærblade
1 spsk sennepskorn
1 tsk salt

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her