• Opskrift på satja de pollo

Gustu i La Paz i Bolivia, der drives af Melting Pot Fonden, og som har Kamilla Seidler som køkkenchef, har bidraget med denne ret fra de bolivianske højder. Det bolivianske køkken er nok først og fremmest præget af spanske indtryk, men med lokale råvarer. Den elskede kartoffel får tit en fremtrædende rolle i denne bjergkøkken ret, som har rødder i Andesbjergene.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Dagen før

Drys lårene med salt, dæk dem til, og sæt dem i køleskabet til dagen efter.

På dagen

Brun kyllingelårene grundigt på begge sider i en gryde med olie, og krydr med salt og peber. Tag dem op af gryden, og parker dem på en tallerken.

Flæk chilierne, fjern kernerne, men gem dem til evt. at justere styrken med. Kog chilierne møre i lidt saltet vand i 13-15 minutter, og hvis du kender din chili, så tag også nogle af kernerne med i den lille kogegryde. Sigt vandet fra, og blend chilierne til en pasta sammen med ganske lidt af fjerkræbouillonen.

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Svits løgene i gryden ved svag varme, til de er gennemsigtige. Tilsæt chilipastaen, og kog videre ved svag varme i 1 minuts tid.

Kom kyllingelårene ned i gryden sammen med bouillonen, og kog under låg ved svag varme i 45-60 minutter, til lårene er helt møre. Tag dem op af gryden, og hold dem varme.

Kog skyen ind til ca. 4 dl, og smag den til med salt, peber og citronsaft.

Kartoffelsalat

Vask og skrub kartoflerne helt rene og fine. Kog dem i 10-12 minutter i saltet vand, sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet under låg i lige så lang tid.

Hæld vandet fra kartoflerne, knus dem groft, og vend dem med feta, oliven- olie og citron. Smag til med salt og peber, og vend grofthakket koriander i kartoffelsalaten.

"Zarsa"-salat

Skyl alle grønsager til salaten i koldt vand. Snit tomaterne i mindre stykker. Pil rødløget, og skær det i fine skiver. Flæk peberfrugten, fjern kerner og hvide hinder, og skær den i tern. Skær courgetterne i tern, og pluk bladene af persillen. Fjern kernerne fra chilierne, og snit dem i fine tynde strimler. Vend det hele sammen med æbleeddike, olivenolie, lidt sukker, salt og peber.

Bælg de grønne ærter og hestebønnerne, og pil også den hvide skal af bønnerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Kog gulerødderne et par minutter i sovsen sammen med kyllingen. Kom hestebønner og ærter i gryden sammen med plukkede oreganoblade, lige før du skal spise. Spis retten med begge salater.

Ingredienser

Kylling

4 kyllingelår
1 tsk fint salt
6 lange røde chili
2 løg
2 fed hvidløg
6 dl kraftig mørk fjerkræbouillon
½ citron (saften)
½ kg ærter (vægt i bælg)
½ kg hestebønner (vægt i bælg)
2 gulerødder
½ bundt frisk oregano

Kartoffelsalat

600 g kartofler
100 g feta
½ dl koldpresset olivenolie
3 spsk citronsaft
½ bundt koriander

"Zarsa"-salat

400 g små modne tomater
1 lille rødløg
1 rød peberfrugt
½ courgette
8 bredbladet persille
2 røde chili
½ dl æbleeddike
¾ dl koldpresset olivenolie

Desuden

neutral olie (til stegning)
havsalt
friskkværnet peber
sukker

Find opskriften i Meyers Simremad

Find bogen her