Sådan gør du
Tærtedej
Tænd ovenen på 150°. Bland de tre slags mel og bagepulveret. Rør blandingen til en dej med rapsolie, vand, salt og yoghurt. Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm) og læg den i en tærteform, så den dækker både bund og sider. Prik små huller i overfladen med en gaffel. Sæt formen i den forvarmede ovn, og bag tærtebunden i 15 minutter til den har sat sig.
Tærtefyld
Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Steg dem på en pande i olie ved helt svag varme i ca. 20 min. Skyl timianen, pluk bladene af, og drys dem over løgene. Skyl asparges og gulerødder, og skær bunden af aspargesene. Snit dem derefter i små stykker på ca. 2 cm. Kom asparges og gulerødder på panden, og lad dem stege med et øjeblik. Krydr med salt og peber. Pisk æg, mælk og salt sammen. Fordel grøntsagerne over den bagte tærtebund, hæld æggemassen over, og bag tærten ved 150° i 25 minutter.
Servering
Skyl og tør brøndkarsen, og rør hytteosten med salt og peber. Kom hytteost og brøndkarse oven på den lune tærte, og sæt den på bordet.
Ingredienser
Tærtedej
80 g ølandshvedemel
40 g havremel
40 g rugmel
½ tsk bagepulver
1 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk vand
1 tsk salt
1 dl yoghurt (eller A38)
Tærtefyld
2 løg
1 fed hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie
10 timian
5 grønne asparges
100 g gulerødder
Salt og peber
1 dl letmælk
2 æg
Topping
1 bundt brøndkarse
80 g hytteost
Salt og peber