Lav din egen hjemmelavede ravioli fyldt med bacon, savojkål, ricotta og friskhøvlet parmesanost. Raviolien kan serveres som en forret men fungerer også rigtig som en selvstændig ret.

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne sammen, og ælt til en smidig og sej dej. Lad dejen hvile i minimum 20 minutter i køle­skabet, inden den rulles ud.

Lav imens fyldet: Skær baconen ud i små strimler. Varm en sauterepande op med 1 spsk. olivenolie, og steg baconen let heri. Snit savojkålen helt fint, kom den i saute­repanden, og sauter den let et par minutter sammen med baconen. Krydr med salt og peber.

Tag sauterepanden af varmen, og køl kål og bacon af. Rør den afkølede kål med ricotta og revet parmesan, og smag til med salt og peber.

Fyldet er nu klar til at komme ind i pasta­dejen. Del pastadejen ud i 4 stykker, og rul hver del ud til en tynd bane – så tynd som muligt – enten på en pastamaskine eller på et melet bord. Læg dejbanerne på et melet bord, og pensl den ene halvdel af dem med vand, og læg små klatter af fyldet på med god afstand. Fold herefter den anden halvdel af pastadejen forsigtigt hen over. Pres dejen let rundt om fyldet, og stik raviolier ud med en rund udstikker eller et glas.

Tag raviolierne af bordet med en melet palet, så de ikke går i stykker. Kog raviolierne i en stor gryde med saltet vand i 3­-4 minutter, og lad dem dryppe af i et dørslag.

Skær resten af kålen ud i grove stykker, kom dem i en gryde sammen med fintsnittet løg, 1 spsk. olivenolie og 1⁄2 dl vand. Damp kål og løg i 1­2 minutter, så de er møre men stadig sprøde. Smag til med salt og peber.

Kom de kogte, afdryppede ravioli op til kål og løg, drys med masser af friskrevet parmesan, og vend godt rundt. Server med det samme. Du skal beregne 4 til 6 ravioli pr. person, alt efter om de skal serveres som forret eller hovedret. Portionen her rækker til 4 personer til hovedret eller 6 personer til forret.

Ingredienser

Pastadej

150 g hvedemel
100 g durummel
3 æggeblommer

Fyld

4 skiver bacon
2 spsk olivenolie
¼ savojkål (gem en tredjedel til anretning)
havsalt
friskkværnet peber
1 dl ricotta
20 g friskrevet parmesanost
1 løg
¼ dl vand

Find opskriften i Almanak

Find bogen her