Tilbage til opskrifter

Pizza med kartoffel og pancetta

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pizzadej

Bland alle ingredienserne sammen og rør det sammen på en maskine i 5-10 min. Du kan også godt gøre det i hånden, der skal dog kræfter til. Placer et vådt viskestykke over pizzadejen, og sæt det et lunt sted i ca. 3 timer. Rul efter de 3 timer dejen ud med mel, på bordet.

Topping

Forvarm ovnen til 175 grader. Skær kartoflerne i skiver og pluk rosmarinen i blade, kom olivenolie, salt og peber på kartoflerne og bag dem i ovnen i ca. 18 minutter.

Opbygning

Forvarm ovnen på den højeste temperatur, gerne med en pizzasten i. Rul pizzaen ud og kom en håndful mozzerella på. Kom herefter de ristede kartoffelskiver på og derefter pancetta. Top med 6-7 stykker scamorza, og bag pizzaen på pizzastenen i 13-15 minutter. Bunden skal være sprød og gylden brun.

Ingredienser

Pizzadej

500 ml vand
900 g hvedemel tipo 00
35 g salt
3 g gær

Topping

200 g nye kartofler i skiver
olivenolie
1 bundt rosmarin
20 skiver pancetta
250 g revet mozzarellaost
100 g scamorza (røget mozzerella)