Sammen med masser af løg og knuste kartofler med ramsløg og grov sennep, udgør rullestegen af lammebryst et skønt måltid, som kan være et dejlig alternativ til påskelammet. En dejlig ret at servere for gæster til særlige anledninger.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Lammebryst

Smuldr brødet, og rist det gyldent i olien. Hak hvidløg og persille, og bland det i en skål med det ristede brød, revet citronskal og krydderiblandingen.Vend godt rundt med hænderne. Læg lammebrystet på et skærebræt med kødsiden opad, og fordel brød/krydderiblandingen ud på overfladen. Rul brystet som en roulade, og snør det sammen med snor.

Skræl de 3 zittauerløg, skær dem i grove stykker, og placer dem midt i et ildfast fad. Læg lammebrystet oven på løgene, og hæld fond og øl over. Gnid herefter kødet med salt og peber. Sæt lammet i ovnen ved 175°, og lad det stege i minimum 90 minutter.

Bagte løg

Bag løgene – hele og med skal på – i ovnen ved 175° i 1 time. Sæt til side.

Syltede rødløg

Kom sukker og eddike i en lille gryde, og kog det op, til sukkeret er opløst. Skær rødløget i pæne både, og hæld syltelagen over dem. Stil til side indtil servering.

Knuste kartofler

Skyld og rens kartoflerne (skræl dem ikke). Del kartoflerne i halve, og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Træk gryden fra varmen, og lad kartoflerne stå i kogevandet.

Inden servering koges kartoflerne op i 2 minutter. Hæld derefter vandet fra, og knus kartoflerne let sammen med smør, grov sennep og hakket ramsløg.

Sovs og servering

Lav en sovs ved at blende stegeskyen og løgene, der har stegt sammen med lammet. Kom sovsen i en lille gryde, og smag til med salt, peber og evt. lidt af syltelagen fra rødløgene, hvis der mangler syre.

Varm sovsen godt igennem. Flæk de bagte løg, grav de gode bløde dele ud og kom dem i sovsen, så de bliver gennemvarmede.

Pil snoren af lammestegen, og skær den i passende skiver.

Kom en god skefuld kartoffel midt på tallerkenen. Anret skiver af lammet op ad denne, og anret et helt bagt løg tæt op ad lammet. Kom lidt sovs over, og pynt til sidst med de syltede rødløg.

Tip

Hvis du har steg til overs, så prøv en smørrebrødsversion af den klassiske varme ret 'lam i dild og rejer': Læg steg på et stykke smurt rugbrød og også gerne kartoffel, hvis der er mere tilbage. Læg rejer på toppen og drys med masser af frisk dild – velbekomme!

Ingredienser

Lammebryst

2 skiver hvedebrød
2 spsk olie
2 fed hvidløg
1 håndfuld persille
3 usprøjtede citroner
7 g fennikelfrø
7 g korianderfrø
½ lammebryst afskindet
3 dl hønsefond
2 dl øl
3 zittauerløg
Salt og peber

Bagte løg

6 store skalotteløg

Syltede rødløg

1 dl æbleeddike
1 dl sukker
1 stort rødløg

Knuste kartofler

600 g små kartofler med skræl
1 spsk grov sennep
2 spsk smør
1 håndfuld friske ramsløg (purløg kan også bruges)