Majroe, hvidroe, bortfelderroe, haveroe eller dværgturnipser - kært barn har mange navne, er en overset, men skøn nordisk delikatesse, som har sæson i efteråret. Når den koges og vendes med sennep, cidereddike og skvalderkål får du dejligt tilbehør til aftensmaden. Retten er særligt velegnet til frikadeller, grillet eller dampet fisk, kylling, tunge braiserretter osv. Majroerne passer dog også godt til postejer og charcuterivarer – kolde som sur-sødt element.

Sådan gør du

Skræl majroerne, og skær dem i grove tern. Kom majroerne i kogende, letsaltet vand og kog dem i 1-2 minutter indtil de er møre.

Hæld vand fra majroerne og tilsmag dem, mens de er lune, med eddike, rapsolie, mostarda, honning, salt og peber. De to essentielle ting ved disse marinerede majroer er, at deres naturlige bitterhed afbalanceres delikat med dressingens syre og sødme, og at marineringen foregår, mens majroerne er lune og bedst samler smag og dugt op.

Skyl kørvel og skvalderkål, tør dem let i et viskestykke, hak dem så groft, og kom dem ned til majroerne. Vend dem godt rundt, og smag eventuelt til med ekstra salt og peber.

Ingredienser

12 majroer
havsalt
½ dl cidereddike
1 spsk koldpresset rapsolie
2 spsk æblemostarda (evt. lidt æblemost og grov sennep)
1 tsk honning eller mørk sirup
Friskkværnet peber
½ bundt kørvel
3 håndfulde skvalderkålsskud

Find opskriften i Almanak

Find bogen her

Malte Ebert livestream - hornfisk