Tilbage til opskrifter

Kikærtesalat med rødløgsmarmelade

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Kikærtesalat

Hæld udblødningsvandet fra kikærterne, og kom dem i en gryde. Hæld friskt vand på, så det dækker, og bring i kog. Pluk rosmarinen, og kom kvistene med i koge-vandet, gem rosmarinnålene til senere.

Skum hvidt skum af kogevandet, og kog kikærterne i 35-40 min., til de er møre.Hæld vandet fra, og mariner så kikærterne med olie, eddike, salt og peber, mens de stadig er varme og kan suge smag til sig. Lad kikærterne køle af, og lav imens rødløgsmarmeladen

Rødløgsmarmelade

Pil rødløgene, del dem i 2, og snit dem i helt fine strimler.Kom sukker og krydderier i en gryde, og sæt den på svag varme. Lad sukkeret smelte til lysebrun karamel, og tilsæt herefter løgene. Lad løgene karamellisere i 1-2 min., drys med lidt salt, og lad dem falde sammen. Kom nu eddike på, læg låg på gryden, og lad løgene koge forsigtigt i 10-15 min., så de falder helt sammen.Tag så låget af gryden, og kog i yderligere 5 min., så der ikke er mere væske tilbage, og løgene begynder at få marmeladekon-sistens. Vend rundt i løgene, og smag til med salt og peber, evt. lidt frisk eddike, så løgmarmeladen ikke er alt for sød.

Tag løgmarmeladen af varmen, og vend den sammen med de kogte kikærter og finthakket rosmarin med det samme.Spis kikærterne som tilbehør til et hoved-måltid, gerne med gris.

Ingredienser

Kikærtesalat

100 g tørrede kikærter udblødt i koldt vand i 12 timer
2 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
Havsalt og friskkværnet peber
3 kviste rosmarin

Rødløgsmarmelade

2 stk rødløg
1 dl sukker
1 stk stjerneanis
10 stk korianderfrø
Havsalt
1 dl æbleeddike
Friskkværnet peber

Find opskriften i Almanak

Find bogen her