Tilbage til opskrifter

Kalla channa med mynteraita

De sorte kikærter har en dejlig nøddeagtig smag og bliver perfekt akkompagneret af en afdæmpet krydring. 

Sådan gør du

Kalla channa

Udblød kikærterne i 2 liter vand i mindst 5 timer.

Snit løgene fint, og kom dem i en gryde sammen med kikærterne og udblødningsvandet fra dem. Kog, til kikærterne er helt møre – ca. 30-35 minutter. Gem 2 dl af kogevandet fra kikærterne, og hæld resten fra. Kom de kogte kikærter og løg tilbage til gryden, tilsæt olien, og lad det stege ved mellem varme i nogle minutter, rør rundt undervejs. Tilsæt revet hvidløg, revet ingefær, grofthakkede tomater, og chilierne, som kun skal flækkes. Steg et par minutter, og tilsæt så ca. ½ dl af kogevandet fra kikærterne. Lad det tykne lidt, og fortsæt på samme måde, til al den gemte kogevæske er tilsat og har jævnet sig omkring kikærterne – det tager ca. 10 minutter. Skru ned på lav varme, og tilsæt spidskommen, degi mirchi, gurkemeje, koriander og garam masala, og rør godt rundt. Læg låg på gryden, og lad det småsimre i yderligere 5 minutter. Rør smørret i, og smag til med salt.

Mynteraita

Blend urterne sammen med yoghurten, chilien, hvidløgsfeddene og spidskommen i en foodprocessor. Smag til med citronsaft og salt.

Servér kalla channa med fladbrød, frisk koriander og raita.

Ingredienser

Kalla channa

400 g sorte tørrede kikærter
2 liter vand
2 løg
5 spsk olie
3 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær
5 tomater
2 friske grønne chilier
1 tsk spidskommen
2 tsk degi mirchi (eller andet chilipulver)
½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
½ tsk garam masala
40 g smør
Salt

Mynteraita

1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander
1 dl yoghurt 3,5%
½ chili
2 fed hvidløg
½ citron
½ tsk spidskommen
Salt

Desuden

Frisk koriander
Fladbrød

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her