Tilbage til opskrifter

Julekage med sherry

  • Opskrift på julekage med sherry

Denne krydrede, langtidsholdbare julekage er pakket med tørret og kandiseret frugt, som der er tradition for i f.eks. England og New Zealand. Kagen serveres i al sin fine enkelhed, men kan også pyntes med et pudder flormelis.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Dag 1

Begynd nogle dage før kagen skal bages.

Bland korender, rosiner, kandiseret frugt, honning og sherry sammen i en skål. Dæk til med husholdningsfilm, og lad det stå i minimum 48 timer - og faktisk gerne en uge.

Dag 3 eller senere

For kageformen med et stykke tilklippet bagepapir.

Sigt hvedemel, salt og krydderier sammen i en skål, og stil det til side.

Pisk sukker og smør sammen i en røreskål, indtil det er luftigt og lyst. Tilsæt fintrevet appelsinskal. Tilsæt så halvdelen af æggene og pisk 1 minut. Sigt halvdelen af melblandingen i, og rør forsigtigt. Kom nu resten af æggene i, og pisk i endnu 1 minut. Sigt resten af melet i. Kom til sidst frugt og valnødder i, og vend det hele rundt. Fordel dejen i formen, og stil formen i køleskab i minimum 3 timer.

Forvarm ovnen til 140 grader ved varmluft. Bag kagen midt i ovnen i ca. 2 timer. Dæk kagen til med et stykke alufolie, hvis den bliver for mørk.

Tag kagen ud af ovnen, og stil formen på en bagerist. Stænk med et voksent skvæt sherry på overfladen af kagen. Lad den køle af i formen, før du løfter den op og afkøler den helt på en bagerist.

Julekagen bliver kun bedre af at stå og samle sig - giv den minimum en uge, inden du spiser af den. Opbevar den køligt og indpakket i bagepapir i en pose. Faktisk holder den indpakkede kage sig fantastisk i flere uger.

Tip

I stedet for sherry kan du også bruge marsala til julekagen.

Ingredienser

Julekage

50 g korender
170 g lyse rosiner
170 g mørke rosiner
400 g kandiseret frugt (skåret i små stykker - f.eks. orangeskal, syltet citron, kirsebær, sukat, pomerans etc.)
60 g honning
1 dl sherry
125 g hvedemel
1 tsk fint salt
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt nellike
½ tsk stødt kanel
100 g sukker
125 g blødt smør
1 usprøjtet appelsin (fintrevet skal)
2 stuetempererede æg
60 g valnødder
lidt ekstra sherry til kagen

Desuden

1 sandkageform

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme