Sådan gør du
Dag 1
Begynd nogle dage før kagen skal bages.
Bland korender, rosiner, kandiseret frugt, honning og sherry sammen i en skål. Dæk til med husholdningsfilm, og lad det stå i minimum 48 timer - og faktisk gerne en uge.
Dag 3 eller senere
For kageformen med et stykke tilklippet bagepapir.
Sigt hvedemel, salt og krydderier sammen i en skål, og stil det til side.
Pisk sukker og smør sammen i en røreskål, indtil det er luftigt og lyst. Tilsæt fintrevet appelsinskal. Tilsæt så halvdelen af æggene og pisk 1 minut. Sigt halvdelen af melblandingen i, og rør forsigtigt. Kom nu resten af æggene i, og pisk i endnu 1 minut. Sigt resten af melet i. Kom til sidst frugt og valnødder i, og vend det hele rundt. Fordel dejen i formen, og stil formen i køleskab i minimum 3 timer.
Forvarm ovnen til 140 grader ved varmluft. Bag kagen midt i ovnen i ca. 2 timer. Dæk kagen til med et stykke alufolie, hvis den bliver for mørk.
Tag kagen ud af ovnen, og stil formen på en bagerist. Stænk med et voksent skvæt sherry på overfladen af kagen. Lad den køle af i formen, før du løfter den op og afkøler den helt på en bagerist.
Julekagen bliver kun bedre af at stå og samle sig - giv den minimum en uge, inden du spiser af den. Opbevar den køligt og indpakket i bagepapir i en pose. Faktisk holder den indpakkede kage sig fantastisk i flere uger.
Ingredienser
Julekage
50 g korender
170 g lyse rosiner
170 g mørke rosiner
400 g kandiseret frugt (skåret i små stykker - f.eks. orangeskal, syltet citron, kirsebær, sukat, pomerans etc.)
60 g honning
1 dl sherry
125 g hvedemel
1 tsk fint salt
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt nellike
½ tsk stødt kanel
100 g sukker
125 g blødt smør
1 usprøjtet appelsin (fintrevet skal)
2 stuetempererede æg
60 g valnødder
lidt ekstra sherry til kagen
Desuden
1 sandkageform