Tilbage til opskrifter

Honningkagebomber

  • honningkagebomber

Denne opskrift tager udgangspunkt i en honningkagedej, som er peppet op med knap et halvt kilo marcipan, appelsinmarmelade og godt med tørret frugt. Deraf tilnavnet bombe. Er du til honningkage vil du helt sikkert komme til at elske denne kages konfektagtige tekstur. Du kan droppe chokoladen, og i stedet flække bomberne og smøre dem med smør.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Dag 1

Kom æggeblommer i en skål, tilsæt potaske, og rør rundt til pulveret er opløst. Kom honning i en lille kasserolle, og lun den lidt. Tilsæt æggeblommerne, og rør rundt. Sigt mel, brunkagekrydderi og hjortetakssalt sammen i en skål. Bland det sammen med honningblandingen, og ælt dejen glat i skålen eller på bordet. Kom dejen i en beholder med låg eller i en frysepose, og lad den hvile i køleskab natten over.

Dag 2

Kom marcipan i en skål. Hak de tørrede frugter i mindre tern, og ælt dem sammen med marcipanen, appelsinmarmelade og appelsinlikør. Stil skålen til side.

Forvarm ovnen til 180º ved varmluft. Rul dejen ud til et ca. 4 mm tykt rektangel på ca. 50x35 cm. Bred fyldet ud med en paletkniv i et jævnt lag. Rul dejen sammen til en roulade, som hvis du skulle lave kanelsnegle. Skær 12 tykke skiver, og læg dem i muffi nforme eller i metalringe, så de kan holde på både fyldet og formerne.

Bag bomberne midt i ovnen i ca. 30 minutter. Afkøl dem, og dyp dem evt. i mørk smeltet og tempereret chokolade. Opbevar bomberne i en beholder i køleskabet, og lad dem endelig stå 1 uge, før de skal spises. Bomberne udvikler megen smag de næste dage

Tip

Du kan også lave mindre bombastiske honnningkage-hapsere ud af bombedejen. Med dejrouladen foran dig trykker du kniven igennem rouladen, så du får 2 cm tykke ovale skiver ud af den. Bag de små 'knebne' skiver i ca. 12 minutter. Afkøl dem på en bagerist, og dyp dem efterfølgende i mørk tempereret chokolade.

Ingredienser

Honningkagedej

3 æggeblommer
2 tsk potaske
500 g honning
500 g hvedemel
3 tsk brunkagekrydderi (lige dele stødt ingefær, anis, nellike og kanel)
1 tsk hjortetaksalt

Fyld

400 g god marcipan (med mindst 60% mandler - f.eks. Summerbird 75%)
50 g syltet appelsinskal eller hele pomerans
150 g tørrede figner og abrikoser
200 g god engelsk appelsinmarmelade
3 spsk appelsinlikør, f.eks. Cointreau eller Grand Marnier

Desuden

300 g mørk chokolade af god kvalitet (f.eks. Valrhona Carïbe 66%), smeltet og tempereret

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager