Tilbage til opskrifter

Honningkagebomber

  • honningkagebomber

Denne opskrift tager udgangspunkt i en honningkagedej, som er peppet op med knap et halvt kilo marcipan, appelsinmarmelade og godt med tørret frugt. Deraf tilnavnet bombe. Er du til honningkage vil du helt sikkert komme til at elske denne kages konfektagtige tekstur. Du kan droppe chokoladen, og i stedet flække bomberne og smøre dem med smør.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Dag 1

Kom æggeblommer i en skål, tilsæt potaske, og rør rundt til pulveret er opløst. Kom honning i en lille kasserolle, og lun den lidt. Tilsæt æggeblommerne, og rør rundt. Sigt mel, brunkagekrydderi og hjortetakssalt sammen i en skål. Bland det sammen med honningblandingen, og ælt dejen glat i skålen eller på bordet. Kom dejen i en beholder med låg eller i en frysepose, og lad den hvile i køleskab natten over.

Dag 2

Kom marcipan i en skål. Hak de tørrede frugter i mindre tern, og ælt dem sammen med marcipanen, appelsinmarmelade og appelsinlikør. Stil skålen til side.

Forvarm ovnen til 180º ved varmluft. Rul dejen ud til et ca. 4 mm tykt rektangel på ca. 50x35 cm. Bred fyldet ud med en paletkniv i et jævnt lag. Rul dejen sammen til en roulade, som hvis du skulle lave kanelsnegle. Skær 12 tykke skiver, og læg dem i muffi nforme eller i metalringe, så de kan holde på både fyldet og formerne.

Bag bomberne midt i ovnen i ca. 30 minutter. Afkøl dem, og dyp dem evt. i mørk smeltet og tempereret chokolade. Opbevar bomberne i en beholder i køleskabet, og lad dem endelig stå 1 uge, før de skal spises. Bomberne udvikler megen smag de næste dage

Tip

Du kan også lave mindre bombastiske honnningkage-hapsere ud af bombedejen. Med dejrouladen foran dig trykker du kniven igennem rouladen, så du får 2 cm tykke ovale skiver ud af den. Bag de små 'knebne' skiver i ca. 12 minutter. Afkøl dem på en bagerist, og dyp dem efterfølgende i mørk tempereret chokolade.

Ingredienser

Honningkagedej

3 æggeblommer
2 tsk potaske
500 g honning
500 g hvedemel
3 tsk brunkagekrydderi (lige dele stødt ingefær, anis, nellike og kanel)
1 tsk hjortetaksalt

Fyld

400 g god marcipan (med mindst 60% mandler - f.eks. Summerbird 75%)
50 g syltet appelsinskal eller hele pomerans
150 g tørrede figner og abrikoser
200 g god engelsk appelsinmarmelade
3 spsk appelsinlikør, f.eks. Cointreau eller Grand Marnier

Desuden

300 g mørk chokolade af god kvalitet (f.eks. Valrhona Carïbe 66%), smeltet og tempereret

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme