Tilbage til opskrifter

Grillet spidskål med rød mole

Mole er allestedsnærværende i Mexico i et utal af udgaver, både som en sauce til f.eks. kylling eller serveret som tilbehør til mange forskellige retter. Nødder, frø, chili, chokolade og tomater er nogle af de mest gennemgående ingredienser. Her har vi lavet en enkel udgave med friske chilier og mandler, som dyppelse til saftig, grillet spidskål.

Sådan gør du

Grillet spidskål

Skyl kålen, og dryp den godt af. Skær evt. vildfarne yderblade fra, så kålen er kompakt. Skær kålen igennem på langs, pensl skærefladerne med lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill kålen ved høj varme på en grillpande eller på havegrillen i et par minutter på hver side, til de har fået farve, men stadig har bid. Krydr med salt og peber.

Rød mole

Kog mandlerne i et par minutter, og smut skindet af dem. Pil løg og hvidløg, og skær løgene i kvarter. Halver peberfrugt og chilier, og fjern stilke og indmad. Rist mandler, peberfrugt, chilier, hele tomater, løg og hvidløg i olien ved mellem varme i ca. 20 minutter, til de er bløde og har taget lidt farve. Sørg for at vende dem ofte, så de ikke branker for meget. Kom det hele i en blender, og blend til en ensartet creme. Hæld cremen i en kasserolle, og kog den ved svag varme i ca. 5 minutter, til den er blød. Smag til med salt, peber, eddike og sukker.

Server med molen som dyppelse.

Ingredienser

Grillet spidskål

1 spidskål (600-700 g)
olie
havsalt
friskkværnet peber

Rød mole

100 g mandler
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
50 g friske røde chilier
2 store tomater
3 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her