Sådan gør du
Bønnesauce
Udblød bønnerne i koldt vand i mindst 6 timer. Hæld vandet fra. Hak løg og hvidløg groft (de skal blendes senere), og steg dem i olien i en god størrelse gryde, til de er glasklare. Tilsæt hakket chili og lad den stege med et par minutter. Kom de udblødte drænede bønner i sammen med tomater i grove stykker, miso, sorte hvidløg og timiankviste (gem én kvist til servering), og hæld bouillon på . Lad det simrekoge uden låg, til bønnerne er møre – ca. 70-80 minutter. Fisk timiankvistene op, og blend det hele til en fin puré. Hvis den virker for tør og tæt, så juster med lidt bouillon eller vand. Smag til med salt og peber og citronsaft.
Gnocchi
Skrub kartoflerne, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i ca. 20-25 minutter, til de er møre. Når kartoflerne er kølet så meget af, at de kan holdes i hånden, så pil skrællen af dem, og pres kartoflen igennem en purépresser/kartoffelmoser direkte ud på en ren bordplade – eller mos dem med et piskeris. Tilføj æggeblomme, mel og salt, og ælt det hele med hænderne, til dejen har samlet sig, og der ikke sidder mere tilbage på bordet.
Drys køkkenbordet let med mel og skær så dejen ud i fire lige store stykker. Rul hvert stykke til en lang pølse, og sørg for, at der hele tiden er et tyndt lag mel på bordet. Når pølsen er ca. 2 cm i diameter, så skær den på tværs til små gnocchi på ca. 2-3 cm. Hvis de skal have et flot riflet look, så pres en gnocchi ad gangen med tommelfingeren mod rillerne på en gaffel.
Kog gnoccierne i små portioner i rigeligt og spilkogende saltet vand, til de flyder ovenpå, og derefter i yderligere 1-2 minutter.
Svampe
Udblød de tørrede svampe i 20-30 minutter, og si vandet fra. Dup svampene tørre i et rent viskestykke. Varm en pande godt op med olien. Tilsæt svampene, lad dem stege et par minutter, og kom så smørret i. Når det er smeltet og bruset op, så tilsæt gnocchierne, og steg til de har fået lidt farve. Tag panden af varmen, og smag til med salt og peber.
Ved servering
Rist pinjekernerne på en tør pande eller i ovnen, til de er blevet gyldne. Anret en god portion varm bønnesauce i en skål og top med gnocchi og svampe. Fordel en lille håndfuld bagte tomater og ristede pinjekerner ovenpå og slut af med timianblade.
Ingredienser
Bønnesauce
200 g tørrede sorte bønner
1 løg
3 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 chilifrugt
4 tomater
1 spsk lys miso
4 sorte hvidløg
½ liter grøntsagsbouillon
1 håndfuld timian (gerne citrontimian)
salt og peber
saft af 1 citron
Gnocchi
500 g kartofler
1 æggeblomme
75 g hvedemel
1 tsk salt
Svampe
60 g tørrede sorte trompetsvampe (eller andre tørrede svampe)
2 spsk olivenolie
4 spsk smør
Desuden
2 håndfulde bagte tomater (hvis du har)
1 håndfuld pinjekerner
Praktisk information
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Fra fredag d. 10. december 2021 skal alle kursister bære mundbind eller visir under vores kurser. Mundbind/visir må gerne tages af, når man sidder ned.
Derudover skal der fremvises coronapas eller en negativ coronatest ved ankomst til kurset.
Retningslinjerne for fremvisning af coronapas (for alle over 15 år):
- Hvis du er færdigvaccineret eller har fået første vaccinedosis for mindst 14 og højst 42 dage siden.
- Hvis du har en negativ PCR-test, der er højst 72 timer gammel eller en hurtigtest (antigentest), der er højst 48 timer gammel.
- Hvis du tidligere har været smittet, vil dit coronapas være gyldigt fra 14 dage efter en positiv PCR-test og op til 6 måneder efter.
OBS! Kan én af disse ikke fremvises på kursusdagen, er det ikke muligt at få ombooket sit kursus til en anden dag.
Vi gør naturligvis jævnligt og grundigt rent, desinficerer kontaktpunkter og sørger for let adgang til håndsprit og håndvask. Derudover har vi en kraftig udsugning, som er nyttig når der steges og bages, men også i forbindelse med andre partikler.
Tøv ikke med at kontakte os, hvis der måtte være spørgsmål eller andet der forekommer uklart, så gør vi vores absolut bedste for at hjælpe.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.
Lær at lave pasta på italiensk manér
Pasta er blevet allemandseje mange steder verden over, og i Danmark har vi i den grad taget den italienske spise til os med pasta i kødsovs, lasagne og den højtelskede pasta med pesto.
Der er dog ofte langt til den autentiske italienske friske pasta lavet med friske æg, mel af god kvalitet og vigtigst af alt: Masser af kærlighed.
Dette lærer du på nærværende kursus, hvor vi går i dybden med to slags pasta - en med fyld og en uden - og du får naturligvis kendskab til alle processer bag, så du selv kan gå i køkkenet som en vaskeægte italiensk mama og kreere et vidunderligt måltid med pasta.
Vi kommer også omkring risottoen, som kan laves i mange variationer og med god succes, hvis blot råvarer og tilberedning er de rette. Du bliver i stand til at udvælge de bedste risottoris og opnå den perfekte cremede konsistens, når vi sammen går til retten på teoretisk og i praksis i køkkenet.
Tilsmagning kommer vi ikke udenom, og vi dykker ned i arbejdet med de fem grundsmage, så du bliver i stand til at skabe balancen mellem surt, sødt, salt, bitter og umami, som skal til i skabelsen af et velsmagende måltid.
Kurset byder også på andre italienske klassikere, og vi afslutter naturligvis også med et sødt indslag.
Find opskrift på spaghetti cabonara her
Er du blevet sulten efter mere med pasta, så kan du finde en opskrift på det syndigt gode spaghetti cabonara her: