Sådan kan du nemt lave din egen friske pasta.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pastadejen

Bland melet og kom den ud på dit arbejdsbord i en bunke. Lav et hul ned i bunken med mel, så der dannes en skål og tilsæt æg og salt. Pisk nu æggene med en gaffel og sørg for, at noget af melet bliver pisket med. Tilsæt gradvist mere og mere mel, indtil der ikke kan piskes mere med gaflen. Nu æltes der med hænderne, indtil resten af melet er æltet sammen. Hvis massen ikke vil samles, kan der tilsættes en skefuld vand af gangen indtil den har samlet sig. Der skal ca. æltes i 3-4 min. og dejen skal da føles smidig og ikke klistre til fingrene. Dejen filmes og lægges på køl for at hvile 30 min. eller mere, inden den tages i brug.

Pappadelle-pasta

Kom mel på bordet og rul pastadejen ud i en passende firkant i en centimeters tykkelse, så den passer i pastamaskinen. Gør pastadejen lidt flad i den ende, du gerne vil komme i pastamaskinen. Kom mel på begge sider af dejen og kør den igennem på den bredeste indstilling og fold den nu aflange pasta hen over sig selv. Kør igennem på den bredeste indstilling en gang til. Nu indstilles pastamaskinen to takker smallere, kom mel på begge sider og kør igennem. Sådan fortsætter man, indtil man har den rette tykkelse. Skær pastaen i lange tykke strimler, kom lidt mel på, så den ikke klistre sammen, og stil det på køl indtil den skal koges.

Ingredienser

Frisk pasta

80 g durummel
180 g hvedemel
3 æg
½ tsk salt
Evt. lidt vand


Mads livestream - frisk pasta