Tilbage til opskrifter

Farinata de ceci

Farinata er en klassisk Ligurian ret. Det er egentligt en tyk pandekage lavet ud af kikærtemel, normalt bliver den tilberedt i en metalbakke, men den kan sagtens laves i en flad pande derhjemme.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Bland ingredienserne og efterlad det et varmt sted i 2-6 timer - det er meget vigtigt at gøre da kikærtemelet er rå kikærter, og de har behov for at absorbere vandet for at blive bløde.

Forvarm ovnen til 220 grader

Når kikærtemelet har absorberet vandet, tilføj 40 ml. olivenolie og lidt salt (ca. en halv teske) og bland det godt sammen.

Varm panden i ovnen til den er helt gennemvarm, tilsæt lidt olie og tilføj da straks dejen til panden. Dejen må ikke være mere end 1 cm. høj. Tilføj din favorittopping i form af urter og løg.

Put panden i ovnen og bag indtil den er sprød og gylden. Det tager omkring 10-20 min. Server straks.

Tip

Tilføj din yndlingssmag, vi spiser den primært med salvie, rosmarin, hvidløg eller tynde skåret artiskokker.

Ingredienser

150 g kikærtemel
400 ml vand